Záchrana na poslednú chvíľu: 8 kníh, ktoré potešia každého cestovateľa

2016-12-14 00:00:01 |   |    | 

Knihy patria nepochybne k najobľúbenejším vianočným darčekom a určite potešia aj dušu každého cestovateľa. Správnym výberom nemôžete nič pokaziť a vaši blízki sa budú môcť kochať nádhernými fotografiami či zaujímavými cestovateľskými historkami ešte dlho po sviatkoch. Ba možno dokonca nájdu v niektorej z kníh inšpiráciu na svoju ďalšiu cestu. Ak ich objednáte do konca týždňa, stihnú k vám doraziť včas.



 

Hrady, zámky a kaštiele na Slovensku

Bohato ilustrovaná kniha o našich hradoch, zámkoch a kaštieľoch približuje čitateľovi históriu i súčasnosť, vzhľad a zaujímavosti o majiteľoch 43 najvýznamnejších objektov na Slovensku. Okrem množstva obrazového materiálu čitateľ nájde aj erby rodov či miest, mapu Slovenska s presnou lokalizáciou každého spomenutého objektu, ako aj mapu Uhorska na lepšiu orientáciu o ďalších mestách spomínaných v texte.

 

Vodka, duša, kaviár

Táto kniha je zošitá zo zážitkov, predsudkov a spomienok Borisa Filana na Rusko. Boris Filan sa tam túlal s basketbalistami, s kamarátmi, s manželkou, so synom a zistil, že žiadna iná krajina sveta nie je taká veľká, krutá, nádherná, hnusná, bohatá, absurdná, ľudská ako Rusko. Nikde inde sa nedá tak úžasne piť, snívať a plakať ako tam. Rusko každého vyskúša z hlavných predmetov života. Z lásky, z trpezlivosti a z nenávisti.

 

Zaľúbení do Paríža

V knižke Andrey Pukovej a Petra Župníka Zaľúbení do Paríža - kaviarenské romance mesta svetiel a jeho literárny život nájdete 60 kaviarní, 3 kníhkupectvá, 3 hotely, jednu pasáž, dva parky, tančiareň, najmenšiu ulicu Paríža a jeden pouličný bufet. Môžete čítať jednu kaviareň za druhou, ako sa číta príbeh, alebo môžete knihu používať ako bedeker - sú tam všetky potrebné informácie o otváracích hodinách či o tom, ako sa do ktorej kaviarne dostanete.

 

Slovensko / Pocity a nálady

Nádherná obrazová kniha fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka bude skutočným klenotom v každej knižnici. Autor na svojich potulkách Slovenskom zvečnil špecifickú krásu Slovenska do 166 nádherných fotografií, ktoré sú doslova „pohladením na duši“ (jednou z nich je aj úvodné foto článku). Lebo ako vraví autor, „sila obrazu dokáže povedať viac ako milión slov“.

 

Sprievodca mystickými miestami sveta

Bosorky a diabli, duchovia a upíri, mimozemšťania a duše vúdú... Nadprirodzené znamenia už po stáročia vyvolávajú v ľuďoch hrôzu a zároveň ich fascinujú. Naberte odvahu a odhaľte najväčšie záhady sveta v pozoruhodnej zbierke strašidelných hradov, zabudnutých úkrytov a nezvyčajných, no významných udalostí! Bohato ilustrovaný Sprievodca mystickými miestami sveta priblíži vyše 250 pozoruhodných destinácií od Ostrova bábik až po Chichén Itzá v Mexiku.

 

Tatranské chaty / Tatra chalets

Knižka Ivana Bohuša ml. o histórii a súčasnosti chát vo Vysokých Tatrách poteší všetkých milovníkov našich hôr. Autor v nej opisuje nielen tie, ktoré môžete stále navštíviť, ale aj zaniknuté chaty a chaty v poľskej časti Vysokých Tatier. V knihe nájdete dobové aj súčasné fotografie, stručnú históriu, popis trás a odporúčané túry. Publikácia je bohato ilustrovaná a doplnená schematickými mapami.

 

Etiópia

Cestovateľ, prozaik, muzikant a poet Pavol „Hirax“ Baričák zobral batoh, vyrazil do Afriky a nezabudol si pribaliť ani fotoaparát a zápisník. Publikácia obsahuje viac ako 230 farebných fotografií a autor dúfa, že sa budete nielen smiať, ale sa občas pozastavíte aj nad tým, že sme skutočne bohatí...

 

Výlety po Slovensku - S deťmi i bez nich

V knihe Evy Obůrkovej nájdete výber tých najlepších slovenských lokalít, ktoré stoja za návštevu, či už cestujete s deťmi alebo bez nich. Hrady, múzeá, aquaparky, zoo, botanické záhrady... Vyberie si každý. Publikáciu dopĺňajú stovky ilustrácií a fotografií, prehľadná mapa, kontakty a informácie o otváracích dobách a výške vstupného, ktoré vám pomôžu naplánovať si výlet presne na mieru.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: archív, Tomáš Hulík
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa