VIDEO Návrat legendy: Takto to vyzerá v obnovených IC vlakoch

2016-12-12 00:00:01 |   |    | 

Ani nie po roku od ich zrušenia sa včera na slovenské koľajnice vrátili vlaky InterCity (IC). Prvý takýto obnovený spoj odštartoval o 15:47 hod. z hlavného mesta na východ krajiny. Pozrite sa, ako to v ňom vyzerá.



 

IC vlaky prestali na Slovensku jazdiť v januári tohto roku, dôvodom bola ich stratovosť. Po necelom roku sa však vracajú, premávať budú medzi Bratislavou a Košicami a v obidvoch smeroch zastavovať v staniciach Trnava, Žilina, Poprad a Kysak. Z Bratislavy budú IC vlaky štartovať vždy o 9:47 a 15:47 hod. Opačným smerom pôjdu z Košíc v pondelky až soboty o 7:31 a 15:31 hod. a v nedele o 9:31 a 15:31 hod.

Podľa generálneho riaditeľa ZSSK Filipa Hlubockého budú IC vlaky najrýchlejším a najkomfortnejším spojením Bratislavy a Košíc. Trasu z hlavného mesta na východ Slovenska by mali zvládnuť za 4 hodiny a 42 minút. Práve na rýchle spojenie východu a západu krajiny chce ZSSK prilákať cestujúcich do vozňov IC vlakov. "Nie je to nový projekt, ale chceme, aby tento projekt žil. Musíme byť rýchlejší, čistejší a komfortnejší, a potom nám budú ľudia chodiť na tento vlak," zhodnotil minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

Štátny dopravca predpokladá, že IC vlaky by mali byť už v prvom roku v prevádzkovom zisku. Celkovo by sa tento produkt podľa predpokladov mal dostať do čiernych čísiel po troch až štyroch rokoch.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SITA,
Video: TASR
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.7/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa