Krajiny Európy posielajú odkaz Trumpovi: Vtipné VIDEÁ, prečo sú najlepšie hneď po veľkej Amerike

2017-02-08 12:00:00 |   |    | 

WASHINGTON - Slogan America first (Amerika na prvom mieste), ktorý americký prezident Donald Trump používal počas svojej predvolebnej kampane a spomenul ho aj po zvolení v inauguračnom prejave, sa stal pred pár dňami terčom komediálneho spracovania vo videách, ktoré si uťahujú z Trumpovej arogancie . Niektoré krajiny sa mu rozhodli vysvetliť, že by ich mohol akceptovať aspoň na druhej pozícii a vyzdvihujú všetky „klady“, ktorými by sa mu mohli zapáčiť. Úvodný spot pod názvom „America first, we second” spustilo Holandsko a postupne sa k nemu pridávajú aj ostatné štáty.



Všetky videá sú vytvorené na základe rovnakej šablóny a narábajú s výrokmi a politickými zámermi, ktoré má Donald Trump v pláne ako prezident uskutočniť.  Nahovorené sú typickou anglickou výslovnosťou a dikciou novej hlavy USA.

Holandsko

„To je Afsluitdijk. Je to veľká, veľká stena, ktorá bola postavená, aby nás ochránila pred všetkou vodou z Mexika,“ vysvetľuje Trumpovi hlas vo videu. V skutočnosti ide o hlavnú hrádzu v dĺžke okolo 32 kilometrov. Video poukazuje aj na to, že v Holandsku majú úžasný park miniatúr, v ktorom sú námestia také malé, že ich nie je problém naplniť ľuďmi, čo bola narážka na malé množstvo účastníkov pri Trumpovej inaugurácii.

 

Nemecko

 

"Vážený pán prezident, toto je video, ktoré predstavuje Nemecko, najlepšiu krajinu v Európe, lepšiu ako Holandsko," konštatuje sprievodca v úvode. "Nemecko hostilo dve svetové vojny v posledných sto rokoch, boli to najlepšie svetové vojny na svete," pokračuje satira, ktorá neváha spomenúť ani Adolfa Hitlera. "Médiá ho milovali, písali o ňom len pekné veci. Vrátil Nemecku jeho veľkosť“. "A postavili sme veľkú nemeckú stenu. Jednoducho sme ju postavili a nechali sme za ňu zaplatiť Rusov," tvrdí sa v narážke na snahy Trumpa postaviť múr na americko-mexickej hranici a nechať zaň zaplatiť Mexiko.

 

Švajčiarsko

Švajčiari označili svoju krajinu za najsexi na svete. „Pozrite sa na tie hory, veľké tučné hory. Nie sme plochí, ako napríklad Holandsko,“ hrdia sa vo videu. „Švajčiarsko je veľmi bezpečné. Nie sú tu žiadni Mexičania, ani tu, ani tu,“ upozorňuje kameraman záberom na kravy na paši. Dokonca aj pápež si myslí, že majú najlepšiu armádu. Stráži ho predsa švajčiarska garda, ktorá nosí veľmi štýlové nohavice. Krajina nikdy nebola súčasťou EÚ a pochádza z nej najlepší raper na svete - Dj Bobo, ktorý je lepší ako Kanye a navyše je beloch. Švajčiari sa pýšia aj eutanáziou a Trumpovi odkazujú: „Príď si to niekedy vyskúšať. Je to fantastické.“

 

Belgicko

„Toto je ABBA. ABBA je najslávnejšia belgická hudobná skupina v histórii. Dobre, sú zo Švédska. Ale podľa alternatívnych faktov sú to Belgičania. Prisahám,“ naráža hlas na vyjadrenie šéfky Trumpovej volebnej kampane, ktorá použila výrok o alternatívnych faktoch v súvislosti s informáciou, že na prezidentovej inaugurácii bola „vôbec najvyššia účasť“, hoci porovnanie fotografií poukazovalo na presný opak. „Našim národným symbolom je Cikajúci chlapec. Každý týždeň je oblečený do iného kostýmu. Keď navštívite Belgicko, s radosťou ho oblečieme ako ruskú prostitútku močiacu na Vašu posteľ,“  vysvetľuje sprievodca. Trump si totiž podľa informácií ruských spravodajcov  mal v roku 2013 objednať do moskovského Ritz Carlton Hotel prostitútky. Apartmán odpočúvala kontrarozviedka FSB.

 

Česko

„Sme krajina, ktorú budete milovať. Áno, sme Česká republika... Čechia... Československo... Západné Rusko... čokoľvek,“ upresňuje video Trumpovi umiestnenie Česka na mape. “Toto je náš súčasný prezident. Fajčí, pije, nadáva. Na rozdiel od vás. A toto je jeho dcéra. Hrala v porne,“ upozorňuje sprievodca na všetky nelichotivé nedostatky prezidenta Miloša Zemana a jeho rodiny. „O hraniciach vieme veľa. Nikto nemal lepšie hranice, ako my. Naše hranice boli také dobré, že nielenže sa nikto nedostal dnu, ale ani von,“ dodáva sprievodca a tvrdí, že Česko nechce byť druhé, ale prvé... „päťdesiate prvé“.  Štátov v USA je totiž päťdesiat. A byť malý je naozaj ťažké, Česi to vedia, povedala im to Ivana, Trumpova prvá žena.

 

Litva

Luxembursko

 

Dánsko

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: youtube
Video: Youtube
Zdroj: red

Hodnotenie článku:
3.3/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa