Tip na pánsku jazdu: Najluxusnejšie hodinárske značky zažiaria opäť v Bazileji

2017-02-24 12:00:00 |   |    | 

Rolex, Hublot, Omega, Blancpain, Patek Phillippe a ďalší svetoví hráči hodinárskeho priemyslu predstavia na jednom mieste už čoskoro ďalšie novinky a trendy. Ak hľadáte tip na pekný výlet, môžete byť pri tom. Na najväčšej hodinárskej výstave vo švajčiarskom Bazileji.



 

Na tomto mieste sa chcú v tom najlepšom svetle predviesť  renomované hodinárske a luxusné značky so svojimi dizajnovými či technologickými novinkami. Vlani pútali bezpochyby najväčšiu pozornosť stánky Hublot, Tag Heuer a tiež Rolex. Raymond Weil predstavil špeciálnu edíciu hodiniek – Beatles k výročiu kapely, Tag Heuer zas ukázal novú generáciu smart hodiniek. Kde inde by ste napokon čakali luxusné hodinárske a šperkárske domy, ak nie práve na tomto mieste.

Hoci hodinársky priemysel prežíva s poklesom exportu do Číny v dôsledku zavedenia protikorupčných opatrení krízu, návštevníci výstavy to určite nepocítia.

Za výstavou sa môžete vybrať letecky aj autom. Bazilej je od Bratislavy vzdialený okolo 900 kilometrov. Autom trvá cesta okolo 10 hodín, oveľa príjemnejšie je samozrejme letecké spojenie. Do Bazileja sa lieta z viedenského Schwechatu. Letenka vás vyjde v tom lepšom prípade  okolo 220 eur, ak sa rozhodnete pre spojenie Viedeň – Zurich, zaplatíte ešte menej (okolo 130 Eur). No čo ušetríte na letenke, zaplatíte na preprave do cieľovej destinácie. Ak si chcete aspoň trochu užiť Švajčiarsko, potom odporúčame práve zastávku v Zurichu. Ten je od Bazileja vzdialený okolo 60 kilometrov. Nákladnou položkou je ubytovanie. Hotely sú v tomto čase naplnené a cena za dvojposteľovú izbu na tri noci vyjde v tom lepšom prípade okolo 800 eur. Lacnejšie bývanie si môžete vyhľadať cez airbnb.com, prenájom bytu pre dvoch na tri noci viete aktuálne nájsť od približne 350 Eur.

Ak ste už na mieste, pri plánovaní nezabudnite, že na výstavu si máte vyčleniť celý deň. Najlepšie preto urobíte, ak sa na výstavisko vyberiete už ráno, keď otvárajú, aby ste čo najviac stihli. Určite si vyberte pohodlnú obuv, pretože vás budú s vysokou pravdepodobnosťou po hodinách chodenia bolieť nohy. Napriek tomu to stojí zato. Denný lístok stojí okolo 50 frankov vrátane seniorov. Výstavisko pred pár rokmi nanovo zrekonštruovali a je naozaj obrovské. Ak ste milovníkom jemnej mechaniky a šperkov, s výstavou budete celkom určite spokojný. Každá značka vystavuje v špeciálnych priestoroch. Do niektorých, napríklad do Rolexu alebo Breitlingu sa bez pozvánky žiaľ nedostanete, no drvivá väčšina stánkov je prístupná verejnosti. Výstava Baselworld sa koná od 23. do 30. marca 2017.

 

Autor: MC

Foto: Baselworld

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Baselworld
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa