Skúsený cestovateľ na Slovensku: V Bratislave som zažil jednu z najhorších nocí v živote

2017-04-21 00:00:01 |   |    | 

Bloger a fotograf Dev pochádza z Naí Dillí, no od roku 2015 je takmer neustále na cestách. V rámci svojho spoznávania Európy navštívil cez Veľkú noc aj Slovensko. Naša krajina sa mu však neukázala práve v najlepšom svetle. V Bratislave zažil noc, na ktorú len tak ľahko nezabudne.



 

27-ročný Ind Devesh Joshi vyrastal v hlavnom meste Indie a o cestovanie sa podľa vlastných slov nikdy veľmi nezaujímal. Niekoľko rokov dokonca žil v Európe bez toho, aby „tento krásny kontinent objavoval“.

V roku 2014 sa však sám vybral do Himalájí a tam sa pripojil ku skupine skúsených cestovateľov. Toto stretnutie mu ukázalo „celý svet nových možností“.

Odvtedy vždy niekoľko mesiacov pracuje a po zvyšok roka za zarobené peniaze cestuje. Ako tvrdí, snaží sa mínať čo najmenej. Svoje skúsenosti prezentuje aj na svojom blogu FootLoose Dev, kde chce dokázať, že „nemusíte byť bohatí, aby ste cestovali“.

Od marca do mája Dev spoznáva Európu. Celkom 58 dní plánuje rozdeliť medzi Švajčiarsko, Nemecko, Českú republiku, Rakúsko, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko a Taliansko. No kým doteraz vo svojich blogoch opisoval, ako spoznať Prahu za jeden deň alebo čo určite nevynechať vo Viedni, pri Bratislave sa bohužiaľ venoval iným skúsenostiam.

Spočiatku všetko prebiehalo hladko. S pomocou Turistického informačného centra sa ubytoval v hoteli Mercure Bratislava Center, „jednom z najlepších, v akých kedy bol,“ a vyrazil do ulíc. „Bratislava je tichá, pokojná, romantická a má prekvapivo pohodovú atmosféru,“ poznamenáva Dev, ktorému vďaka kľudu počas veľkonočného víkendu naše hlavné mesto pripomenulo metropolu Bhutánu - Thimpu.

Tri dni Indovi príjemne plynuli, túlal sa uličkami, navštívil hrad aj Slavín a nevynechal ani zábavu na strelnici. "Bratislava je čarovná. Je to dokonalé miesto na život," zapísal si vtedy. Na Veľkonočný pondelok 17. apríla však zábava skončila.

Keď sa Dev vracal večer do hotela, v električke sa zoznámil s dvomi mužmi a ženou. Hoci ani jeden z nich nehovoril plynulo po anglicky, živo sa zaujímali o  jeho rodnú Indiu. Keď prišli na konečnú zastávku na Hlavnej stanici, Slováci Deva pozvali na pivo v jednom z podnikov na stanici. Tam však dvaja z nich odlákali jeho pozornosť a tretí mu ukradol drahý fotoaparát.

Čo však Ind vnímal ešte horšie, nikto z množstva ľudí naokolo mu nepomohol a nezavolal políciu. A to ajj napriek tomu, že slovo „police“ je podobné vo všetkých rečiach, pripomína nešťastný mladík. Teraz mu zostáva len dúfať, že sa vďaka jeho fotografiám podarí zlodejov odhaliť a on získa späť nielen fotoaparát, ale aj vzácne spomienky v ňom. Ak ste teda spoznali niektorú z osôb na fotografiách, kontaktujte políciu.

Ako Dev na záver zdôrazňuje, podobné veci sa stávajú aj inde vo svete. „Každá krajina má zopár zlých jabĺk a podľa nich nemôžeme posudzovať celú spoločnosť,“ tvrdí. Nádej mu dáva aj množstvo Slovákov, ktorí mu po zverejnení príbehu ponúkli svoju pomoc a podporu.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Dev Joshi
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
2.9/5 (31 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa