VIDEO 5 hviezdičiek na koľajniciach: Od mája premáva najluxusnejší vlak sveta

2017-05-02 00:00:00 |   |    | 

Na Slovensku musíme byť pri cestovaní po železnici pripravení na rôzne nemilé prekvapenia, v Japonsku je to však ten najlepší spôsob dopravy. Vlaky sú rýchle, presné, čisté a pohodlné. Odvčera však v krajine vychádzajúceho slnka premáva taký, ktorý je aj na miestne pomery skutočným unikátom.



 

Len 1. mája sa na svoju prvú cestu vybral vlak Shiki-Shima japonskej spoločnosti JR East a už sa vďaka dizajnu a službám pýši prezývkou „klenot na koľajniciach“.

Vlak pozostáva z desiatich vozňov a navrhol ich známy dizajnér Ken Kyoyuki Okuyama, ktorý predtým pracoval pre General Motors či Porsche.

Na začiatku a na konci vlaku sa nachádza tzv. vyhliadkový vozeň. Má presklené steny a pasažieri si v ňom najlepšie vychutnajú okolité krásy. Jeden vozeň slúži zasa ako salónik, kde si hostia oddýchnu takmer ako v lese. Steny zdobia kovové konáre, na zemi je drevená podlaha a atmosféru dotvára aj kozub.

Samozrejmosťou je reštauračný vozeň. Vo vlaku Shiki-Shima však ochutnáte len to najlepšie, o menu sa stará prvý japonský šéfkuchár s michelinovskou hviezdou Katsuhiro Nakamura.

V ostatných vozňoch sa nachádza 17 apartmánov s celkovou kapacitou 34 osôb. Sú zariadené štýlovo a pritom účelne. V každom je sprcha, toaleta a sklápacie postele, ktoré slúžia počas dňa ako pohodlné sedadlá.

Skutočne nevídaný luxus poskytuje najmä apartmán Shiki-Shima Deluxe, ktorý zaberá celý siedmy vozeň. Pasažieri v ňom majú k dispozícii súkromný balkón, manželskú posteľ, veľkú kúpeľňu s drevenou vaňou aj župany v štýle kimona.

Záujemcovia o tento netradičný zážitok si môžu vybrať dvoj-, troj- alebo štvordňovú cestu, počas ktorej sa zastavia napríklad pri horúcich prameňoch Naruko, šintoistickej svätyni Nikkó Tóšógú alebo hrade Hirosaki. Najnižšie ceny začínajú na sume 320 000 jenov, teda viac ako 2600 eur na osobu, štvordňový 1800-kilometrový výlet stojí 750 000 jenov (viac ako 6000 eur).

Do marca budúceho roka sú však už všetky cesty vypredané.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Profimeida, Wikipedia,
Video: YouTube
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (21 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa