Dve tisícky na ruku, lacný nájom a božský pokoj: Talianske mestečko láka nových obyvateľov

2017-05-11 00:00:00 |   |    | 

Ospalé mestečko Bormida v talianskom regióne Ligúria postupne vymiera, a tak prišiel jeho starosta so skutočne originálnou ponukou. Každému, kto sa tam prisťahuje, sľubuje 2000 eur a prenájom nehnuteľnosti za 50 eur na mesiac. K tomu si pridajte panenské lesy v okolí a čarovné pláže 25 kilometrov odtiaľ a možno máte nad čím premýšľať.



Mestečko Bormida má momentálne len 394 obyvateľov, už čoskoro sa to však môže zmeniť. Starosta Daniele Galliano prišiel s iniciatívou, od ktorej si mnohé sľubuje.

Do dvoch mesiacov by rád začal novým obyvateľom vyplácať jednorazovú finančnú podporu vo výške 2000 eur. Takisto by chcel zabezpečiť, aby majitelia prenajímali svoje neobývané nehnuteľnosti „novoprišelcom“ za 50 eur mesačne.

A čo v novom bydlisku nájdete? Kostol, štyri reštaurácie, knižnicu, lekáreň, obchod, husté lesy a hlavne božský pokoj. Lekár navštevuje Bormidu trikrát týždenne a rovnako často funguje aj pošta. „Život je tu jednoduchý a v súlade s prírodou,“ povedal pre The Guardian šéf jednej z reštaurácií Oddone Giuseppe. „Vládne tu zdravý životný štýl a vzduch je veľmi čistý.“

Do 30 kilometrov však nájdete aj nádherné pláže, michelinskú reštauráciu a priemyselné centrum Savonu. Šieste najväčšie mesto Talianska Janov je vzdialený 86 kilometrov a ešte o 50 viac delí Bormidu a Monako.

Hoci detaily ponuky mestská rada ešte neschválila, už teraz sa hlási množstvo záujemcov z celého sveta. Ak pracujete z domu alebo ste na dôchodku, mohla by to byť ideálna príležitosť aj pre vás.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (23 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa