Orient Express sa zastaví v Banskej Bystrici

2007-07-09 09:06:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Legendárna vlaková súprava Orient Express sa tohto roku na svojej ceste z Viedne do Prahy zastaví v stredu 11. júla na železničnej stanici v Banskej Bystrici.



Luxus na kolesách, ako o ňom hovoria, by mal prísť na perón číslo 9 približne o 16.00 hodine.  Orient Express v tomto prípade nielen spája európske mestá, ale je pre ne aj jedinečnou inšpiráciou. Banská Bystrica uchádzajúca sa o titul Európske hlavné mesto kultúry pre rok 2013 spolu s partnerským mestom Saint Etienne vo Francúzsku, ktoré má podobnú ambíciu, pripravujú medzinárodný prezentačný materiál, ktorý chcú prvýkrát prezentovať práve pri príchode Orient Expressu do Banskej Bystrice.

     
Vlak, ktorý inšpiroval aj vynikajúcu spisovateľku Agathu Christie, sa zastaví na Slovensku vôbec po prvý raz. Práve Banskobystričania a návštevníci mesta pod Urpínom si budú môcť tento populárny dopravný prostriedok pozrieť na vlastné oči. Majú sa na čo tešiť, veď filmovými cestujúcimi v slávnom Orient Expresse boli okrem iných aj Sherlock Holmes, Hercule Poirot či agent 007 James Bond.

Orient Expres jazdí od roku 1883, má tri reštauračné a jeden barový, dva služobné a batožinové a 11 spacích vozňov.

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa