Počasie vyčíňa aj v Európe: Chorvátskemu Jadranu a Toskánsku sa radšej vyhnite

2017-09-12 09:01:33 |   |    | 

Mnoho Slovákov chce využiť nadchádzajúci predĺžený víkend na posledný oddych pri mori. Aktuálne to však neznie ako veľmi dobrý nápad, chorvátske pobrežie Jadranského mora totiž zasiahli prívalové dažde. Do oblasti priniesli záplavy, ktoré spôsobili rozsiahle výpadky prúdu a vynútili si zatvorenie viacerých ciest, informovala agentúra AP.



 

Pre lejaky včera v meste Zadar zrušili výučbu aj viaceré školy. Zaplavených bolo množstvo tamojších domov aj nemocníc. Stúpajúca voda zároveň zničila v meste jeden z riečnych mostov. Obyvateľom Zadaru miestne úrady nariadili, aby až do odvolania tohto upozornenia po zaplavených cestách vôbec nejazdili.

Búrka sa k Zadaru presunula zo severnejšieho polostrova Istria, ktorý zasiahla počas uplynulého víkendu. Meteorológovia tvrdia, že ide o najhorší dážď, aký túto časť chorvátskeho pobrežia zasiahol od roku 1986.

Prívalové dažde v nedeľu postihli aj talianske Toskánsko. Vyžiadali prinajmenšom osem obetí na životoch, pričom v meste Livorno je stále nezvestná jedna osoba.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa