Zlé správy: Rušenie letov a krach cestovných kancelárií

2017-09-13 08:00:00 |   |    | 

Nesolventné nemecké aerolínie Air Berlin pokračujú v rušení diaľkových letov, najnovšie sa spoločnosť rozhodla zrušiť lety z Düsseldorfu do Karibskej oblasti. Cestovné kancelárie Azur Reizen a Max Reisen skrachovali a sú pripravené riešiť pohľadávky.



 

Spoločnosť Air Berlin oznámila, že diaľkové lety z Düsseldorfu do Mexika, na Kubu, do Dominikánskej republiky a na Antily ukončí k 25. septembru. Okrem toho ukončí aj lety z Düsseldorfu do Bostonu a z Berlína do miest Los Angeles a San Francisco. Ruší aj diaľkové lety z Berlína do New Yorku a Miami a z Düsseldorfu do Orlanda.

Podľa zdrojov z leteckého sektora pristúpili aerolínie Air Berlin k rušeniu diaľkových letov po tom, ako ich lízingová spoločnosť požiadala, aby jej lietadlá A330, ktoré nemecké aerolínie využívali na diaľkové lety, vrátili späť. Firma podala žiadosť o ochranu pred veriteľmi v polovici augusta po tom, ako jej kľúčový akcionár Etihad Airways oznámil, že ju po rokoch strát už dotovať nebude. Zatiaľ funguje vďaka vládnemu preklenovaciemu úveru vo výške 150 miliónov eur.

České cestovné kancelárie Azur Reizen a Maxi Reisen, ktoré majú rovnakého vlastníka, oznámili v pondelok prostredníctvom svojich webov úpadok. Uviedol to portál Novinky.cz. Obe cestovky informovali, že sú poistené proti úpadku v Českej podnikateľskej poisťovni a sú pripravené riešiť pohľadávky.

Začiatkom septembra informovali Novinky.cz o problémoch klientov Azur Reizen, ktorí s ňou toto leto cestovali do Turecka, ale skončili v iných hoteloch alebo dokonca v iných strediskách. Podľa vtedajšieho vyhlásenia sa spoločnosť ich sťažnosťami zaoberala a vybaví ich v zákonom stanovenom termíne.

V súvislosti s oznámením úpadku oboch firiem vydala vyhlásenie aj cestovná kancelária Invia, ktorá registruje 142 zatiaľ neuskutočnených zmlúv uzavretých s Azur Reizen a Maxi Reisen. Spoločnosť Invia ubezpečila, že vďaka poistke klienti dostanú poukážku na zakúpenie novej dovolenky za rovnakú cenu a v termíne tej pôvodnej.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Thinkstock, Facebook / Air Berlin
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa