Advent v Bratislave: Vianočná električka je vyzdobená v duchu známej rozprávky

2017-12-07 08:00:00 |   |    | 

Ulicami historického centra Bratislavy začala v stredu premávať Vianočná električka. Sezónu otvorila Mikulášskou jazdou a previezť sa ňou budú môcť ľudia zadarmo až do 30. decembra. Tento rok je vyzdobená v duchu rozprávky Perníková chalúpka.



 

"Blížia sa Vianoce a v Bratislave je to magický čas, keď si aj mesto pre Bratislavčanov pripravuje rôzne prekvapenia. Jedno z takých tradičných prekvapení je aj jazda Vianočnou električkou. Je to už siedmykrát, čo hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) poskytuje Bratislavčanom túto atrakciu," povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Vianočná električka bude jazdiť pre verejnosť zadarmo do 30. decembra v čase od 16.00 do 20.00 h, kedy vyrazí vždy na svoju poslednú okružnú jazdu (s výnimkou sviatkov 24. a 25. decembra, vtedy premávať nebude).

DPB sa rozhodol tento rok nahradiť jazdy Adventnej električky celodennou výpravou Vianočnej električky, a to aj počas víkendov. Počas sobôt a nedieľ v decembri teda bude jazdiť od 10.00 do 20.00 h.

Premávať bude v polhodinových intervaloch po trase SND - Námestie SNP - Kapucínska – Tunel - Most SNP – SND.

Na jej vyzdobení pracovalo sedem zamestnancov spolu 150 hodín. Na osvetlenie sa použilo 30 svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov. Električku tak rozžiari až 2680 svetielok, z toho 560 je v interiéri ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov.

Keďže chce DPB, aby sa blížiaca atmosféra niesla v celom meste, na každej električkovej radiále bude jazdiť jedno vozidlo vyzdobené svetelnými reťazami.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR - Dano Veselský

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa