Južná Kórea: Najväčšie letisko otvorilo pred olympiádou nový terminál

2018-01-22 08:00:00 |   |    | 

Medzinárodné letisko Inčchon v blízkosti juhokórejského hlavného mesta Soul otvorilo vo štvrtok druhý terminál, aby zväčšilo kapacitu, keďže do zimných olympijských hier v Pjongčangu zostávajú tri týždne. Informovala o tom agentúra DPA.



 

Terminál za 4,9 bilióna wonov (4,6 miliardy dolárov) začal podľa vyhlásenia letiska fungovať práve vo štvrtok, po ôsmich rokov výstavby. Juhokórejské mesto Pjongčang bude hostiť zimnú olympiádu (ZOH) 9.-25. februára a potom v marci zimné paralympijské hry.

Nový terminál využije ročne okolo 18 miliónov pasažierov, takže celoročná kapacita letiska sa zvýši na 72 miliónov cestujúcich. Oba terminály sú spojené železničnou traťou.

Inčchon - najväčšie letisko v Južnej Kórei a zároveň jedno z najrušnejších letísk na svete - otvorili v roku 2001. Nachádza sa len 60 kilometrov od metropoly Soul na umelo vytvorenej súši medzi ostrovmi Jongdžong a Jongju, ktoré ležia pri západnom pobreží krajiny. Letisko je spojené aj s pevninou, a to mostom dlhým 4400 metrov, uviedla agentúra DPA.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR / AP, Thinkstock
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa