Európsky road trip úplne zadarmo: Zabojujte o miestenku na výlete snov

2018-01-29 08:00:00 |   |    | 

Európsky road trip je iniciatívou Európskej komisie a zahŕňa 4 trasy dlhé viac ako 12 000 kilometrov naprieč Európou: pozdĺž Atlantiku, Baltického mora, Stredozemného mora a Dunaja. Ak ste vo veku od 18 do 30 rokov, zúčastniť sa môžete aj vy.



Záujemcovia na road trip po Európe sa môžu prihlasovať do 11. februára, jedinou podmienkou účasti je vek od 18 do 30 rokov. Na každú trasu sa vyberú dvaja, celkovo tak bude cestovať 8 jednotlivcov. Pre prihlásenie je potrebné natočiť 60-sekundové video (telefónom alebo kamerou), kde záujemca vysvetlí svoju motiváciu, prečo je on ten správny do tímu cestovateľov po Európe. Vyhodnotenie vybraných cestovateľov prebehne v apríli po skupinovom pohovore v Bruseli.

Cestovanie prvou trasou, teda pozdĺž Stredozemného mora, sa začne už v apríli. V máji a júni sa uskutoční trasa popri Atlantiku, jún a júl bude patriť Dunaju a celý road trip ukončí dvojica, ktorá navštívi trasu popri Baltickom mori.

Počas svojej cesty budú môcť mladí ľudia stretnúť domácich, objaviť množstvo zaujímavých a možno aj neznámych miest. Zo svojej cesty budú online zdieľať, čo nové videli a čo sa dozvedeli a nakoniec z nej vznikne aj road movie a online cestovateľská príručka na cesty Európou. Vybraným cestovateľom budú preplatené cestovné výdavky, vybavenie, ubytovanie a strava, takže nebudú musieť znášať žiadne náklady navyše.

Prečítajte si viac informácií o road tripe.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa