Nezvyčajný pohľad na Maroko: Po vyše polstoročí na juhu krajiny nasnežilo

2018-01-31 12:00:00 |   |    | 

Oblasti na východe, juhovýchode a juhu Maroka zasiahlo tento týždeň výdatné sneženie. Zimné počasie zažili aj obyvatelia mesta Zagora v blízkosti púšte Sahara pri hraniciach s Alžírskom.



 

Za ostatné týždne ide už o druhú vlnu zimného počasia v tejto oblasti, uviedol spravodajský portál Afriquinfo. Podľa meteorológov ide o nezvyčajný fenomén, ktorý súvisí s presunom masy chladného vzduchu zo severu Európy. Chladné počasie na juhu Maroka potrvá až do štvrtka.

Meteorologická služba poznamenala, že po dlhých rokoch sucha oblasti na juhu Maroka zažili lejaky a najnovšie aj sneženie, ktoré tam nebolo zaznamenané už viac ako polstoročie - naposledy v roku 1960. Marocké médiá informovali, že horské strediská v pohorí Vysoký Atlas "okupujú" stovky milovníkov sánkovania a lyžovania.

Výdatné sneženie však mimoriadne skomplikovalo situáciu v cestnej doprave. Veľmi ťažko bola prejazdná diaľnica medzi mestami Marrákeš a Warzazát. V niektorých oblastiach ľuďom chýba teplé oblečenie a dostatok dreva na kúrenia.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Facebook
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa