Zavítajte do Malého Ríma: Trnavskí sprievodcovia si pre vás pripravili úžasné prekvapenie

2018-02-22 16:00:00 |   |    | 

Svetový deň sprievodcov je skutočným sviatkom pre všetkých svetobežníkov. Každý, kto rád objavuje, ocení prehliadku jedného z najkrajších miest Slovenska zadarmo. Objaviť Trnavu netradičným spôsobom môžete vďaka bezplatným prehliadkam v rámci Svetového dňa sprievodcov.



 

Trnava sa opäť pripojí k mestám na Slovensku, ale aj v zahraničí, ktoré počas Svetového dňa sprievodcov prevedú tisíce návštevníkov najvyhľadávanejšími turistickými atrakciami. Počas soboty 24. februára oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism spolu so sprievodcami organizuje bezplatné komentované prehliadky Trnavy. Tie prebehnú v dvoch skupinách v čase o 13.00 h. a 15.00 h.

Svetový deň sprievodcov v roku 1987 vyhlásila Svetová federácia asociácií sprievodcov cestovného ruchu (WFTGA). Práve zásluhou medzinárodnej profesijnej organizácie si budete môcť vychutnať jedno z najkrajších slovenských miest s pútavým výkladom a vypočuť si zaujímavosti, o ktorých ste doteraz netušili.

Radi by sme Trnavčanom i návštevníkom Trnavy ukázali zaujímavé miesta, ktoré by pri ich návšteve mesta nemali chýbať,“ hovorí riaditeľka Trnava Tourism Michaela Potočárová a dodáva, že začiatok a koniec prehliadok bude pred Mestskou vežou na Trojičnom námestí, ktorá je dominantou mesta. Prihlásení záujemcovia prejdú s našimi sprievodcami za hodinu a pol tie najkrajšie historické miesta“.

Okrem propagácie záslužnej práce turistických sprievodcov chce Trnava domácim aj zahraničným návštevníkom poskytnúť možnosť zúčastniť sa prehliadok mesta, a tak spoznať všetky jeho dominanty – Baziliku sv. Mikuláša, Katedrálu sv. Jána Krstiteľa, tajomnú románskou kostnicu z 12. storočia či ochodzu mestských hradieb na Michalskej ulici. Príďte spoznať všetky krásy a tajomstvá Trnavy už 24. februára.

 

V Trnave si môžete vybrať z dvoch typov prehliadok:

•    Univerzitná Trnava | história Trnavy v časoch univerzity a prehliadka univer. kostola

•    Stredoveká Trnava | história Trnavy v stredoveku (zlaté časy, stretnutia kráľov, víno...)

Kedy: 24.2.2018 (sobota) o 13.00 h. / 15.00 h.

Kde: stretnutie účastníkov prehliadky na Trojičnom námestí pred Mestskou vežou

Všetky prehliadky sú ZADARMO. Stačí, ak prídete na miesto stretnutia v danom čase.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Trnava Tourism, Tibor Rendek

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa