Maďarská diaľnica M1, smerujúca aj k Bratislave, bude do augusta plná obmedzení

2018-04-17 16:00:00 |   |    | 

Maďarská diaľnica M1, ktorá vedie z Budapešti k rakúskym hraniciam, ale je napojená aj na cestu k maďarsko-slovenskému hraničnému priechodu Rusovce-Rajka smerujúcu do Bratislavy, bude do augusta tohto roka plná dopravných obmedzení. Agentúru MTI o tom informovalo Ministerstvo národného rozvoja (NFM).



Okrem rekonštrukcie povrchu medzi Budapešťou a Tatabányou budú cestári pripravovať aj rozšírenie diaľnice pred Budapešťou na tri jazdné pruhy v oboch smeroch. Na jarno-letnú opravu diaľnice vyčlenila maďarská správa ciest (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) 4,5 miliardy forintov (14,5 milióna eur).

Rezort národného rozvoja pripomína, že M1 je jednou z najstarších diaľnic v Maďarsku. Jej úseky pred hlavným mestom boli postavené starou technológiou pred 40 rokmi. Polovica vozidiel, ktoré nimi prechádzajú, sú kamióny a nákladné autá. Okrem extrémnych poveternostných vplyvov sa na terajší zlý stav vozovky podpísala aj skutočnosť, že počet vozidiel v uplynulých rokoch neúmerne stúpol.

Na zhruba 50-kilometrovom úseku medzi Budapešťou a Tatabányou sú v súčasnosti pre zlý stav vonkajšieho jazdného pruhu, v ktorom jazdia nákladné autá, zavedené viaceré obmedzenia rýchlosti až na 80 km/h a niekde vonkajšie pruhy úplne uzatvorili, čím sa tam často vytvárajú kolóny.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa