Zajtra je svetový deň Zeme, kľúčovou témou je plastový odpad

2018-04-21 12:00:00 |   |    | 

Deň Zeme je každoročná iniciatíva, spájajúca viac ako miliardu ľudí prostredníctvom rôznych aktivít s cieľom obrátiť pozornosť na environmentálne problémy. Tohtoročný 48. ročník sa zaoberá tromi kľúčovými témami: extrémnym počasím, biodiverzitou verzus vyhynutím a tiež plastovým odpadom, ktorý sa stal ústrednou témou. Celý deň sa jej venuje aj program Viasat Nature.



 

Televízna stanica Viasat Nature sa v nedeľu 22. apríla pripája svojím celodenným vysielaním venovaným matke Zemi k najväčšiemu environmentálnemu hnutiu sveta organizovanému v takmer 200 krajinách. Vyjadruje tak svoj záväzok pozdvihnúť povedomie o životnom prostredí a podporiť jeho ochranu.

Programy ako Vulkanická odysea, Nebezpečná krajina, Sila sopiek či Nestála Zem sú len zlomkom programovej skladby a ukážu vám extrémne katastrofy, ktoré zasiahli Zem za posledných 100 000 rokov a prinesú tiež informácie o tom, čo sa môže stať v budúcnosti.

Zapojiť sa môžete aj Vy!  Viasat Nature pripravil pri tejto príležitosti aktivitu, do ktorej sa môže zapojiť každý a aspoň čiastočne pomôcť prírode. Nazbierajte vo svojom okolí vrece odpadkov, pošlite fotografiu do súťažného príspevku na Facebooku a môžete získať praktické tašky na triedenie odpadu pre vašu domácnosť. Zapojiť do súťaže sa môžete tu.

Sledujte tematické vysielanie venované našej Zemi v nedeľu 22. apríla na VIASAT NATURE a pozrite sa, aký negatívny dopad na stav planéty Zem má naše ľudské správanie.

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video: Viasat Nature

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa