Liptovské more otvára sezónu

2018-05-03 08:00:00 |   |    | 

Liptovská Mara, alebo ako ju radi nazývajú domáci, „Liptovské more“, ponúka už takmer dva roky prvú verejnú marínu na Slovensku s profi zázemím pre milovníkov lodí a vodných športov. Otvorenie lodiarskej sezóny symbolickým rozuzlením lodného lana bude už nadchádzajúcu sobotu v Marine Liptov.



 

Prvé profesionálne prístavisko sa nachádza na liptovskej priehrade od západu v lokalite Bobrovník. „V našom regióne je atraktívnej vody skutočne dosť a láka k nám dovolenkárov v podstate celoročne. Liptov je známy svojou divokou vodou, termálnymi aj minerálnymi prameňmi, ale punc prímorského rezortu mu dáva Liptovská Mara, ktorá je najväčšou vodnou nádržou na Slovensku," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Hlavným účelom priehrady je protipovodňová ochrana, ale slúži aj na výrobu elektrickej energie a je tiež výbornou atrakciou cestovného ruchu, ktorú každoročne využívajú priamo aj nepriamo desiatky tisíc ľudí.

„Symbolicky rozuzlíme na Marine Liptov lodné lano v sobotu o 14-tej hodine. Pri príležitosti otvorenia lodiarskej sezóny na Liptovskej Mare budeme variť chutný kotlíkový guláš a pre všetkých zahrá ľudová hudba Vesna zo Žiaru. Prísť môžu nielen lodiari, ale aj všetci, ktorí chcú stráviť príjemný deň pri vode a s krásnymi výhľadmi na tunajšie kopce," navnadila marketingová manažérka Marina Liptov Katarína Janošková.

„Marina Liptov bola otvorená v lete 2016 ako jedinečné rekreačné stredisko cestovného ruchu v našom regióne. Vybrané služby v rezorte aj preto môžu návštevníci využívať aj so zľavami vďaka našej karte zliav Liptov Region Card, čím šetria svoje peniaze a zároveň si môžu zbierať aj vernostné body, ktoré môžu využiť pri svojej opakovej návšteve Liptova,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Mólo Marina Liptov má veľkosť 2000 m2 a pozostáva z dvoch hlavných častí - pevného móla a z plávajúceho móla. Na pevnej časti sa nachádza sport centrum a grill bar. Plávajúce mólo slúži na kotvenie lodí, ako aj na ich prenájom. K dispozícii je 50 parkovacích miest, ktoré si môžu záujemcovia od 1. mája do 30. októbra 2018 prenajímať.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa