Slováci, pozor! Na internete sa objavila falošná cestovná kancelária, od ľudí láka peniaze

2018-05-22 00:00:01 |   |    | 

Na Slovensku sa objavili ďalší podvodníci, tentoraz lákali z dôverčivých ľudí peniaze cez sociálnu sieť Facebook. Tam im prišla správa, že sa stali výhercom atraktívnej dovolenky a majú poslať finančný poplatok, prípadne číslo kreditnej karty. Nenechajte sa oklamať!



 

Do redakcie sme dostali tip od čitateľky, ktorá nás upozornila na facebookovú stránku Dovolenka Snov. Tá za týždeň získala takmer 10 tisíc fanúšikov, a to aj napriek tomu, že o sebe neudávala žiadne informácie ani odkaz na svoju oficiálnu internetovú stránku. Hoci sa teda prezentovala ako cestovná kancelária, v skutočnosti vlastne nič neponúkala. Ako sa dalo predpokladať, žiadnu agentúru s názvom „Dovolenka snov“ neregistruje ani Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA).

Aj napriek tomu však stihla stránka Dovolenka Snov za pár dní nalákať medzi svojich fanúšikov tisícky Slovákov. Dôvod? Stránka im za "páčika" (like), komentár a zdieľanie statusu ponúkla možnosť vyhrať atraktívnu dovolenku v Dubaji alebo na Bali.

Ako sa však presvedčila naša čitateľka Ľudmila, už pred oficiálnym termínom žrebovania kontaktovala Dovolenka Snov ľudí s informáciou, že sa stali víťazmi. Žiadala ich o zaslanie dane z výhry vo výške 20 eur, respektíve o zaslanie čísla kreditnej karty.

Na podozrivú stránku Dovolenka Snov už upozornila aj polícia, ktorá včera vyzvala okradnutých ľudí, aby sa jej prihlásili. Ako nás informovala Danuša Krkošová, Štátnu obchodnú inšpekciu zatiaľ nikto nekontaktoval a tá je navyše v rámci svojich kompetencií oprávnená kontrolovať dodržiavania povinností výlučne na vnútornom trhu Slovenskej republiky (na území SR), teda predajcov, ktorí majú známe identifikačné údaje (meno, priezvisko, adresa, resp. názov a sídlo atď.).

Vzhľadom k anonymite a globálnemu charakteru internetu je však často nemožné zistiť skutočnú identitu predávajúceho. Zneužitie takéhoto prostredia na často nezákonné podnikanie je fenoménom, ktorému orgány dozoru nedokážu zabrániť,“ dodala Krkošová.

Stránku Dovolenka Snov už včera zrušili, dá sa však predpokladať, že sa opäť nejaký podvod na podobnom princípe môže objaviť. Upozorňujeme preto, aby ste nikomu neznámemu neposielali svoje osobné údaje, čísla kreditných kariet, finančné obnosy a podobne. Len ťažko by ste sa dovolávali spravodlivosti.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa