Adventné trhy urýchlia príchod Vianoc: Tieto podujatia si pre vás pripravila Trnava

2018-11-20 08:00:00 |   |    | 

Aby ste zažili ten najväčší, netrpezlivo očakávaný magický večer, nemusíte čakať do Štedrého dňa. Adventné trhy v Trnave zmenia prechádzku mestom na vzácny zážitok. Čaká na vás pestrý hudobný program, jedinečné podujatia a už klasické dobroty z miestnych stánkov. V decembri sa pomaly všetko chýli ku koncu. Tie najlepšie podujatia v Malom Ríme však ešte len začínajú.



 

Otvorenie adventného obdobia v Trnave

Vysvietené ulice, krásny vianočný stromček či nenahraditeľná atmosféra. Na adventných trhoch v Trnave nebudete ľutovať ani jedinú chvíľu. Sviatočné obdobie si vie bez tradičných trhov predstaviť iba málokto. Drevené stánky budú rozvoniavať dobrotami od výmyslu sveta. Jedinečnosť stromčeka na Trojičnom námestí nechá nejedno dieťa v úžase. Kúzelné obdobie odštartuje 30. novembra 2018 koncertom speváka a hudobníka Adama Ďuricu.

 

Adventné koncerty

Atmosféra pred sviatkami sa často spája so zhonom. Upokojiť myseľ a nadýchnuť sa môžete v Kostole sv. Jakuba. Každý decembrový víkend tam odznie adventný koncert. Vianoce sú predovšetkým o ľuďoch, ktorí ich tvoria. Prvý víkend sa o svoj talent podelí ľudová spevácka skupina Trnky, o týždeň neskôr odohrajú koncert Horehronskí chlopi. Jedinečný hlas speváčky Márie Čírovej zaznie v kostole 15. decembra 2018 a o sviatočnú náladu sa na záver postarajú operné hviezdy. Koncerty začínajú vždy o 20.00 h. po omši. 

2.12.               20.00 h. Trnky

8.12.               20.00 h. Horehronskí chlopi

15.12.             20.00 h. Mária Čírová

22.12.             20.00 h. Operné hviezdy a hostia

 

Mestská veža s lampášom

Advent však nie je len o hudbe, ale najmä o čarovnej atmosfére tohto obdobia. Najlepšie ju absorbujete, ak sa so sprievodcom v historickom kostýme vydáte do Mestskej veže. Dozviete sa niečo o legendách, ktorými je opradená a po výstupe až na samý vrchol, iba v sprievode svetla lampášov, vás čaká to najkrajšie prekvapenie. Dych berúci výhľad na Trnavu osvetlenú tisíckami vianočných svetielok nenechá nikoho chladným, a to aj napriek tomu, že na rozhľadni vo výške takmer 60 metrov môže poriadne mrznúť. Nechajte sa zlákať netradičným zážitkom a rezervujte si svoje vstupenky online na adrese www.regiontrnava.sk.

 

Otvorenie baziliky

Do konca roka treba stihnúť to, na čo ste doteraz nemali čas. Ak ste ešte nenavštívili okúzľujúcu Baziliku sv. Mikuláša, máte jedinečnú príležitosť. V novembri a decembri bude pamiatka otvorená vo štvrtok, piatok a nedeľu v čase od 10.00 h. do 12.00 h. a od 14.00 h. do 17.00 h. Výnimkou je Trnavská novéna od 13. do 22. novembra 2018.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Matúš Koprda
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa