Obľúbená tradícia je späť: Centrom Bratislavy jazdí vianočná električka

2018-12-08 12:00:00 |   |    | 

Ulicami centra Bratislavy začala vo štvrtok jazdiť vianočná električka. Svoju sezónu otvorila mikulášskou jazdou a previezť sa ňou budú môcť ľudia zadarmo až do 30. decembra. Tohtoročná téma vianočnej električky sa nesie v stvárnení biblického príbehu narodenia Ježiša.




Verejnosť sa bude môcť previezť vianočnou električkou denne až do 30. decembra podľa osobitného cestovného poriadku s výnimkou 24. a 25. decembra, keď premávať nebude.

Jazdiť bude v 30-minútových intervaloch. V pracovné dni a počas Druhého sviatku vianočného (26. 12.) od 16. do 20. a počas víkendov od 10. do 20. hodiny. Stanovište vianočnej električky bude na vyzdobenej zastávke SND na Jesenského ulici. Jej jazda povedie trasou SND – Námestie SNP – tunel – Most SNP – SND. 

"Exteriér vozidla pripomína synonymum Vianoc - mesto Betlehem, kde sa narodil Ježiš Kristus. V zadnej časti interiéru vozidla sú jasličky s postavami svätej rodiny - Ježiša, Márie a Jozefa, troch mudrcov z Východu, ktorí sa prišli malému Ježiškovi pokloniť a priniesť mu dary s anjelmi, pastiermi a zvieratkami," informovala TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. 

Vianočná električka bude premávať aj mimo svojej určenej trasy, každú decembrovú sobotu bude vypravená na inú električkovú radiálu, kde urobí okružnú jazdu.

Na osvetlenie vozidla sa použilo 30 svetelných reťazí s celkovou dĺžkou 672 metrov, električku tak rozžiarilo 2680 svetielok, z toho 560 v interiéri vozidla ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: FOTO TASR - Pavel Neubauer
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa