Slovensko vo vianočnom šate: Takéto stromy zdobia ulice a námestia našich miest

2018-12-19 00:00:00 |   |    | 

Najkrajšie obdobie roka o chvíľu vrcholí a život v mestách sa bude postupne vracať do normálnych koľají. Zatiaľ je však ešte stále čas vychutnať si v uliciach a na námestiach jedinečnú čarovnú atmosféru, ktorú dotvára aj svetelná výzdoba a neodmysliteľný vianočný stromček. Pozrite, ako sa vyparádili slovenské mestá.



 

Bratislava

V hlavnom meste zažijete najkrajšiu vianočnú atmosféru na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí. Na oboch sa nachádzajú adventné trhy a zdobia ich veľké vianočné stromy. Pred radnicou stojí  smrek pichľavý, ktorý má 30 rokov, meria 14 metrov a mestu ho podaroval obyvateľ z mestskej časti Rača.

 

Košice

V Košiciach sa advent nesie v znamení Rozprávkových Vianoc. Počas nich je dominantou centrálneho námestia 17-metrový vianočný strom a mesto zdobí aj drevený vyrezávaný Betlehem pri Dolnej bráne, adventný veniec pri Urbanovej veži či svietiace rybičky v hrajúcej fontáne.

 

Trnava

V Trnave je počas adventu pre obyvateľov aj návštevníkov mesta pripravených viacero zaujímavých podujatí. Väčšina sa odohráva na Trojičnom námestí s 20 metrov vysokým smrekom pichľavým z obce Dolné Orešany.

 

Banská Bystrica

Centrom vianočných osláv v Banskej Bystrici je Námestie SNP, ktoré zdobí 18 metrov vysoký smrek pichľavý, ktorému sa hovorí aj strieborný. Pochádza z Moskovskej ulice na sídlisku Fončorda, kde rástol 35 až 40 rokov.

.

Nitra

Nitra sa môže počas adventného obdobia pochváliť celým vianočným mestečkom. Na Svätoplukovom námestí mu dominuje  asi 15-metrový smrek z Jelenca.

 

Poprad

Poprad sa radí k najkrajšie vyzdobeným mestám Slovenska. Vianočné dekorácie zdobia Zdravotnícku ulicu, park pri Kine Tatran aj kruhovú križovatku. Okrem množstva hviezd, veľkého anjela, betlehemu či brány sa samozrejme veľkej pozornosti teší aj vianočný stromček.

 

Piešťany

Vianočný stromček mesta Piešťany zdobí Winterovu ulicu v pešej zóne.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa