Popularita Chorvátska stále rastie: Skokanom roka je Dubrovník a Split

2019-06-23 12:00:00 |   |    | 

Podľa štatistických údajov o správaní a návštevách používateľov portálu TripAdvisor - jednej z najväčších svetových cestovných platforiem - je Chorvátsko na vrchole zoznamu krajín s najvyšším rastom vyhľadávania a popularity v prvých štyroch mesiacoch tohto roka. Vyhľadávanie a popularita Chorvátska na TripAdvisor vzrástla v tomto roku o 27 %.



 

V kategórii miest sa ocitli na vrchole zoznamu tiež dve chorvátske mestá. Dubrovník bol číslo jeden so 46% nárastom popularity a Split, s rastom popularity o 41 % bol na druhom mieste. „Ide o vynikajúce ukazovatele pre chorvátsky cestovný ruch, pretože vieme, že napríklad v apríli viac ako 280 miliónov cestujúcich na celom svete vyhľadalo prostredníctvom portálu TripAdvisor dôležité turistické informácie,“ komentoval riaditeľ chorvátskeho turistického združenia Kristjan Staničić.

Za Chorvátskom na druhom mieste pre rast vyhľadávania a popularity bolo Slovinsko, ktoré zaznamenalo nárast o 22%. Čierna Hora mala 18% nárast, Grécko 12 % a Cyprus 11 %. Čo sa týka miest, za Dubrovníkom a Splitom boli Salou v Španielsku s 39 % nárastom, Ayia Napa na Cypre a Marmaris v Turecku s nárastom o 31 % resp. 29 %.

TripAdvisor je k dispozícii na 49 trhoch po celom svete v 28 jazykoch. Jeho súčasťou je viac ako 600 miliónov komentárov a recenzií cestovateľov a turistov a viac ako osem miliónov ubytovacích zariadení, reštaurácií, a ďalších.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Luka Esenko/HTZ
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa