Takúto značku ste v živote nevideli: Chorváti vyhlásili boj šľapkám

2019-06-15 00:00:01 |   |    | 

Chorváti sa bavia na účet turistov. Horská záchranná služba zverejnila nové upozornenie a okamžite si ním podmanila sociálne siete. Originálna tabuľa by však našla uplatnenie aj v našich Tatrách.



Ako upozornili chorvátske noviny Dnevnik, Chorvátska horská služba osadila ku vybraným turistickým chodníkom nové tabule. Originálnym spôsobom návštevníkov upozorňujú, aby na ne nevstupovali v šľapkách. “Drahí turisti, vieme, že nehovoríte po chorvátsky, sledujte preto počas prechádzok po chorvátskych horách zrozumiteľné obrázkové značky, prosím,” píše sa v texte pri fotografii.

Záchranné akcie nevhodne obutých turistov nie sú ničím výnimočným. Minulý rok sa dvojica Poliakov vybrala na túru do pohoria Biokovo pri Makarskej. V skalnatom teréne však nedokázali zísť a zalarmovali pomoc. Chorvátski záchranári o prípade informovali na sociálnej sieti a upozornili, aby turisti v žiadnom prípade nepodceňovali obuv a výstroj, keď sa vyberú do hôr. Šľapky na nohy patria výlučne na prechádzky po meste a pláži. A ortopédi by zrejme povedali, že ani tam.

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa