Známe aerolínie pozastavili lety do Egypta, dôvodom je zvýšené riziko terorizmu

2019-07-20 22:00:00 |   |    | 

Britský vlajkový letecký dopravca British Airways (BA) oznámil v sobotu pozastavenie letov do egyptskej metropoly Káhira na sedem dní v dôsledku prehodnotenia bezpečnostnej situácie. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.



Aerolínie zverejnili vyhlásenie, podľa ktorého ide o preventívne opatrenie umožňujúce "ďalšie vyhodnocovanie". "Bezpečie a istota našich zákazníkov a posádok je vždy našou prioritou a nikdy by sme neprevádzkovali nejaký let, ak by to nebolo bezpečné," uviedli BA.

Niektorí zasiahnutí cestujúci zdieľali v sociálnych médiách zábery ukazujúce zrejme list s podobným obsahom, ktorý od aerolínií dostali. Hovorkyňa BA povedala, že k pozastaveniu letov do Káhiry zatiaľ nemôže poskytnúť ďalšie informácie.

Britské ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje Britov cestujúcich do Egypta na "zvýšené riziko terorizmu namiereného proti leteckej doprave". Pri letoch z Egypta do Británie sú podľa neho zavedené "dodatočné bezpečnostné opatrenia" a cestujúci by mali "plne spolupracovať" s pracovníkmi bezpečnostných kontrol na letiskách.

Londýn tiež radí upustiť od cestovania lietadlom do egyptského prímorského strediska Šarm aš-Šajch na Sinajskom polostrove. "Teroristi v Egypte majú pravdepodobne stále zámer a schopnosť cieliť na leteckú dopravu. Najväčšia hrozba je na Sinajskom polostrove, kde pôsobí Dáiš s väčšou voľnosťou, ale teroristi sú aktívni aj na egyptskej pevnine vrátane Káhiry," upozorňuje britské ministerstvo, pričom používa arabskú skratku staršieho názvu teroristickej organizácie Islamský štát.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa