V Bratislave budú korčuľovať na umelom ľade, nemusí byť ani mráz

2019-11-18 08:00:00 |   |    | 

Obyvatelia bratislavského Ružinova sa tento rok môžu tešiť na špeciálnu novinku. Pri Dome kultúry už začali stavať klzisko s umelým ľadom s technológiou Glice, ktorá je ekologická a nepotrebuje k prevádzke vodu ani teploty pod nulou.



 

"Na ploche Glice sa ľudia kĺžu rovnako dobre ako na klasickom ľade. Stačia im k tomu obyčajné korčule, ale je potrebné mať ich nabrúsené," hovorí obchodný riaditeľ spoločnosti Glice pre Českú a Slovenskú republiku Tomáš Paleček.

Umelý povrch je ekologický. Vďaka tomu klzisko v Ružinove ušetrí vyše 14 000 litrov vody, ktorá by inak bola pre prevádzku rovnako veľkej ľadovej plochy potrebná. Okrem toho nepotrebuje ani žiadnu elektrickú energiu. "Šetrenie vodou je v súčasnej dobe sucha veľmi dôležité, aj preto dáva čoraz viac miest prednosť umelým klziskám pred ľadovými," dodáva Paleček.

Umelé klziská s technológiou Glice sú vhodné pre rekreačné korčuľovanie, ale využívajú ich aj hokejisti NHL k tréningu. Veľkou výhodou je to, že je možné ich umiestniť takmer kamkoľvek, vyžadujú minimálnu údržbu a sú nezávislé na okolitej teplote.

Klzisko s rozmermi 24 x 12 metrov už začali stavať neďaleko Domu kultúry, otvoríť by sa malo 22. novembra.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Glice, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa