Malebné talianske mestečko hľadá nových obyvateľov: Dom za euro, má to však háčik

2020-01-24 08:00:01 |   |    | 

Malebné mestečko Bisaccia v talianskej Kampánii patrí k tým, ktoré by rady privítali nových obyvateľov. Úrady preto prišli s originálnou kampaňou a domy ponúkajú iba za jedno eur. Má to však drobný háčik – hľadajú sa totiž väčšie rodiny či partie kamarátov.



 

Mestečko Bisaccia leží v provincii Avellino na juhu Talianska. Oblasť bola osídlená už v dobe bronzovej, najväčší vzostup ale zaznamenala v stredoveku, z ktorého tiež pochádza najvýznamnejšia pamiatka. Lombardský hrad postavili v druhej polovici 8. storočia a o päťsto rokov neskôr ho nechal zrekonštruovať cisár Fridrich II., ktorý jazdil do okolitých lesov na poľovačku.

Dnes však v Bisaccii žije len necelých 5000 obyvateľov, čo sa zástupcom mesta máli. Preto prišli s nápadom predať 90 tunajších domov za jediné euro. Podmienkou však je, že sa tam musíte presťahovať natrvalo a stať sa členom miestnej komunity. A je tu ešte jeden malý háčik – nehnuteľnosti treba zrekonštruovať.

Čelíme tu veľmi výnimočnej situácii,“ citovali starostu Francesca Tartagliu médiá. „Väčšina starej časti mestečka je prázdna. Opustené domy sú nalepené jeden vedľa druhého popri ceste. Niektoré majú dokonca spoločný vchod. Preto by sme tu radi privítali rodiny, skupiny priateľov, známych, ľudí, ktorí sa poznajú, alebo investorov, aby spojili sily." Domáci si želajú, aby si záujemcovia kúpili viac než jeden dom a vdýchli mestečku nový život.

Noví obyvatelia sa môžu tešiť na vidiecku atmosféru, krásnu prírodu a príjemnú klímu. Od Jadranského aj Stredozemného mora ich bude deliť len približne sto kilometrov. Mesto má aj zopár pamiatok, múzeum a nechýbajú ani obchody a reštaurácie. Na skryté vady ale môže poukazovať ničivé zemetrasenie, ktoré zasiahlo oblasť v roku 1980. Aj to je dôvodom, prečo odtiaľto toľko mladých zdupkalo...

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa