Cestovateľské trendy: Slováci si kupujú dovolenky už v zime

2020-02-19 08:00:00 |   |    | 

Slováci sa naučili kupovať si dovolenku v predstihu, a to najmä počas akcie First Minute, kedy sa letná dovolenka vyberá nielen pod menším stresom, ale hlavne z plnej ponuky najlepších hotelov. Nespornou výhodou je aj to, že nákup dovolenky počas First Minute je za zľavnené ceny.



Slováci sa zrejme už po Vianociach rozhodujú, kam zamieria v lete na dovolenku. „Január je najsilnejším mesiacom v predaji First Minute zájazdov. Na Slovensku má navyše stále veľký potenciál rastu. Zľavy sú v tomto mesiaci najväčšie, výber zájazdov, lokalít a hotelov je najširší,“ vymenúva výhody hovorkyňa cestovnej agentúry Invia Helena Tomková.

Podľa doterajších predajov dominantná destinácia tohto leta pre Slovákov ostáva Turecko s podielom predaných First Minute zájazdov 35 %. Čísla ale naznačujú, že tento rok by sa na túto pozíciu mohli doťahovať aj ďalšie destinácie, a tak znižovať veľký náskok Turecka. Z populárnych destinácií najdynamickejšie medziročne rastú Egypt (+50 %), Grécko (+55 %) a Bulharsko (+53 %). Dynamický medziročný rast zaznamenávajú aj Španielsko, Chorvátsko, Cyprus a Kapverdské ostrovy.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: Invia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa