Foto, ktoré zabolí: Najkrajšie pláže sveta zívajú prázdnotou

2020-04-01 12:00:00 |   |    | 

Koronavírus zasiahol celý svet. K opatreniam, ktoré majú zabrániť jeho ďalšiemu šíreniu, pristúpili prakticky všetky krajiny a aj tam, kde nie je pohyb obmedzený, zostávajú ľudia v obave o svoje zdravie radšej doma. Obvykle rušné miesta stíchli a zívajú prázdnotou. A pláže nie sú žiadnou výnimkou...



 

THAJSKO

V obľúbenej turistickej destinácii platí od 26. marca mesačný výnimočný stav. V krajine sú zavreté všetky obchodné centrá a obchody s výnimkou supermarketov, drogérií a lekární. Minimálne do 30. apríla platí zákaz vstupu do krajiny pre cudzincov, a tak si známu pláž Phuket užívajú len domáci.

 

DUBAJ

V Spojených arabských emirátoch platí obmedzenie pohybu. Zavreté sú obchody aj reštaurácie. Na plážach sú upozornenia, aby ľudia dodržiavali dvojmetrový odstup.

 

BRAZÍLIA

Brazílsky štát Rio de Janeiro uzavrel od soboty pláže, reštaurácie a bary. Toto opatrenie potrvá minimálne 15 dní, ktoré budú pre temperamentných Brazílčanov skutočne náročné.

 

PERU

Na južnej pologuli trvá od decembra do marca leto a obyvatelia Peru radi trávia horúce dni pri mori. Po vypuknutí nákazy koronavírusu však zívajú pláže prázdnotou.

 

IZRAEL

Izraelská vláda schválila ešte 20. marca mimoriadne opatrenia obmedzujúce pohyb občanov. Izraelčanom nie je dovolené opustiť svoje domovy, pokiaľ to nie je "absolútne nevyhnutné". Zakázané sú návštevy parkov, pláží, plavární, knižníc či múzeí.

 

SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ

V USA sa zatiaľ nariadenia v súvislosti s koronavírus v jednotlivých štátoch líšia. Úrady však už 21. marca uzavreli napríklad pláže na Floride. Zrejme najďalej zatiaľ zašiel Havaj. Každý, kto na ostrov pricestuje, musí ísť automaticky do14-dňovej karantény.

 

PANAMA

V krajine so štyrmi miliónmi obyvateľov bola 25. marca zavedená prísna karanténa. Od 1. apríla po dobu 15 dní budú mať navyše ženy aj muži vymedzené odlišné dni v týždni, počas ktorých budú môcť opustiť svoje domovy. Ženy budú mať povolené vyjsť von na dve hodiny na nákup potravín či liekov v pondelok, stredu a piatok, muži zase v utorok, štvrtok a sobotu. V nedeľu bude musieť každý zostať doma.

 

LIBANON

Libanon vyhlásil 15. marca s platnosťou minimálne do 12. apríla stav zdravotnej núdze a ľudí vyzval, aby zostali doma. Vláda nariadila uzatvorenie všetkých verejných aj súkromných inštitúcií s výnimkou nemocníc, lekární a pekární. Zatvorené je aj letisko v hlavnom meste Bejrút.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SITA/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa