Fantastická správa: Z Brna bude premávať priamy vlak do Chorvátska, láka na ceny aj nadštandardné služby

2020-06-01 13:00:00 |   |    | 

Český dopravca RegioJet zavedie v lete priame vlakové spojenie medzi Českom a chorvátskym prístavným mestom Rijeka na pobreží Jadranského mora. Prvý vlak by mal z Prahy vyraziť 30. júna. V ČR sa spoj zastaví ešte v Pardubiciach a Brne.



RegioJet plánuje zaviesť v tohtoročnej letnej sezóne priame vlakové spojenie z Českej republiky (Praha, Pardubice, Brno) do Rijeky na chorvátskom pobreží Jadranského mora. Prvý spoj by mal predbežne vyraziť 30.6.2020 a jazdiť v oboch smeroch minimálne trikrát týždenne s príjazdmi do Chorvátska vždy v stredu, sobotu a pondelok. Spojenie by malo byť v prevádzke celé leto až do druhej polovice septembra.

Cestujúcim by malo ponúknuť najvýhodnejšiu a najpohodlnejšiu možnosť, ako sa dostať na Jadran. Rovnako ako na ostatných medzinárodných spojoch plánuje RegioJet aj tu atraktívnu cenu lístkov. Presnú sumu ešte dopravca neuviedol, mala by ale začínať na úrovni "výrazne pod 1000 korún (37 eur) za jednu cestu", cituje hovorcu RegioJetu agentúra TASR.

V Chorvátsku potom dopravca plánuje pripojiť špeciálne nadväzujúce autobusy, ktoré by mali cestujúcich rozvážať do cieľových miest ich dovoleniek na chorvátskom pobreží.

Vo vlakoch budú mať cestujúci k dispozícii služby, na ktoré sú už z RegioJetu zvyknutí – pripojenie k internetu zdarma či možnosť využitia zábavného portálu počas jazdy. Ďalšie podrobnosti chce dopravca spresniť v najbližších dňoch.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa