Charterové lety s dovolenkármi z letiska v Bratislave sa rozbiehajú, spolu ich bude vyše 300

2020-07-28 08:00:00 |   |    | 

Cestovné kancelárie spustili letné charterové lety s dovolenkármi z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave. V pondelok odleteli jedni z prvých dovolenkárov na grécky ostrov Rodos. V pláne sú aj lety na Krétu a Cyprus.



V sobotu (25. 7.) odletel prvý charterový let na Cyprus do Larnaky, ktorý bol akýmsi úvodným pre cestovné kancelárie. "Vzhľadom na situáciu, ktorá je, volili sme veľmi precízne štatisticky najbezpečnejšie destinácie, kde sú riziká prakticky blízke nule. To znamená, ja osobne kedykoľvek by som išiel na tento let, na túto dovolenku bez akýchkoľvek obáv," skonštatoval riaditeľ CK TIP Travel Juraj Vitko.

"Pre letisko letná charterová sezóna je vždy to najdôležitejšie obdobie z hľadiska prevádzky. V posledných dvoch rokoch sme v období od júna do septembra vždy odbavili zhruba milión cestujúcich a uskutočnilo sa zhruba 2500 letov," priblížil riaditeľ leteckého obchodu a strategického marketingu letiska Radek Zábranský.

V tomto roku je však situácia iná. Momentálne je plánovaných zhruba 308 letov z Bratislavy na celú letnú sezónu. "Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať, ako si kolegovia z cestovných kancelárií budú alebo nebudú prípadne doobjednávať ďalšie lety," dodal s tým, že do tých najzaujímavejších destinácií minulého a predminulého roka, čo bolo predovšetkým Turecko a Egypt, sa zatiaľ lietať nemôže.

Podľa prezidenta Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Romana Berkesa je pridaná hodnota cestoviek aj v tom, že dokážu kontrolovať celý priebeh dovolenkovania klientov. "Tým, že si prenajmú charterové lety, zabránia tomu, aby v lietadlách boli pasažieri iných národností. Dokážu mať kontrolu nad transfermi z letiska do hotela, dokážu kontrolovať a monitorovať služby, ktoré sú poskytované v hoteloch, a týmto spôsobom dokážu ochrániť svojich klientov," podotkol. Zároveň podľa neho nie je otázkou, či cestovať, ale či sa dokážu ľudia správať zodpovedne.

Doposiaľ na letisku odbavili zhruba 300.000 cestujúcich od januára do polovice júla. Odhady do konca roka v tejto chvíli sa líšia. "Predpokladáme, že odbavíme zhruba okolo 600.000 cestujúcich, to znamená niekde na úrovni 30 – 40 % výkonu minulého roka," vyčíslil Zábranský.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR - Jakub Kotian
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa