Michal sa podelil o zážitky z dovolenky na Kréte: Koronavírus všetko zmenil

2020-08-04 00:00:00 |   |    | 

Koronavírus Covid-19 úplne zmenil tohtoročné leto. Prímorské krajiny síce avizujú bezpečnosť, väčšina ľudí však aj tak radšej uprednostňuje dovolenku na Slovensku. Náš čitateľ Michal sa však vybral na Krétu a rozhodne neľutuje.



 

Grécka vláda zaviedla hneď na začiatku pandémie tvrdé opatrenia proti šíreniu vírusu, preto patrí ku krajinám s najmenším počtom prípadov nákazy koronavírusom. Doposiaľ v krajine celkovo potvrdili 4227 prípadov nákazy ochorením COVID-19 a zaznamenali 202 úmrtí.

Napriek priaznivej situácii však množstvo Slovákov radšej tento rok svoju dovolenku na pevnine či niektorom z obľúbených ostrovov vynechalo. Michal Tatik z CK ideaTOUR sa však vybral na Krétu a skeptikom odkazuje: „Je tu úžasne.

Dovolenka na najjužnejšom a najväčšom gréckom ostrove je podľa neho v dôsledku pandémie za polovičné ceny. „Aj ceny prenájmu áut či motocyklov sú tento rok podstatne nižšie,“ hovorí Michal, dovolenkujúci v rezorte Ikaros Beach, odkiaľ pochádzajú aj fotografie, ktoré nám zaslal.

Nižšie náklady pritom nie sú jediným tohtoročným pozitívom. Skúsený cestovateľ vyzdvihuje tiež výrazne menej turistov a pozitívne skúsenosti so službami. „Až na pár malých obmedzení ako rúška v lietadle, vo verejnej doprave a v obchodoch má dovolenke ešte lepší náboj. Pracujem v tejto oblasti už 20 rokov, ale ešte som nezažil, aby bol počas letnej sezóny dostatok lehátok a voľné miesta v reštaurácii či v bare. Personál je navyše úslužný a usmiaty.

V Grécku sú v súčasnosti rúška povinné v obchodoch, kostoloch, bankách či pekárňach, vo verejnej doprave aj vo výťahoch. Reštaurácií sa ale toto nariadenia netýka, podmienkou je len maximálne 6 osôb pri jednom stole. V archeologických, historických priestoroch a v múzeách je povolená skupinová obhliadka max. 8 osôb a to za predpokladu dodržiavania 1,5m vzdialenosti a s ochrannou maskou.

Hygienické normy sú na najvyššom stupni. Všade je dezinfekcia, tak akom som bol zvyknutý pre sprevádzaní v Pekingu či Šanghaji už dávno predtým. Moje pocity sú absolútne pozitívne,“ uzatvára Michal.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Michal Tatik

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa