Cyprus nie je jediný: Náklady spojené s koronavírusom turistom preplatí aj ďalší obľúbený ostrov

2020-08-06 12:00:00 |   |    | 

Agentúra Reuters informovala, že regionálna vláda španielskych Kanárskych ostrovov preplatí turistom všetky náklady spojené s koronavírusom. Informovala o tom v stredu.



 

Do týchto nákladov patrí možné predĺženie pobytu na ostrove v prípade karantény alebo náklady na zdravotnú starostlivosť. Opatrenie začne platiť tento týždeň a je prvé svojho druhu v Španielsku.

Regionálna vláda sa snaží povzbudiť turistov k príchodu na ostrov po tom, čo Británia zaradila Španielsko na zoznam vysoko rizikových krajín. Všetci ľudia, ktorí sa vrátia do Británie zo Španielska, sa musia podrobiť dvojtýždňovej karanténe. K podobnému kroku pristúpilo aj Švajčiarsko, ktoré ale z tejto povinnosti vyňalo cestujúcich z Kanárskych a Baleárskych ostrovov.

Opatrenie by malo platiť jeden rok. "Pomôže to ekonomickému zotaveniu súostrovia," uviedla Yaiza Castillová, ministerka cestovného ruchu, priemyslu a obchodu v regionálnej vláde Kanárskych ostrovov.

Španielsko v stredu zaznamenalo 1172 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najväčší denný prírastok od uvoľnenia opatrení.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock, Getty Images
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa