Trnava rozšírila ponuku prehliadok mesta: Turisti sa dostanú aj na bežne nedostupné miesta

2020-10-19 08:00:00 |   |    | 

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism napriek mimoriadnej situácii rozšírila ponuku prehliadok mesta. Témy piatich nových individuálnych prehliadok, ktoré sú v súlade s platnými opatreniami, prispôsobila požiadavkám klientov.



 

Situácia nie je ľahká a cestovný ruch trpí spolu s ďalšími odvetviami. Preto sme sa rozhodli rozšíriť našu ponuku o individuálne prehliadky mesta so sprievodcom. Záujemcovia môžu navštíviť miesta, na ktoré by sa bez prítomnosti sprievodcu bežne nedostali,“ povedal zastupujúci výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Predovšetkým pre rodiny s deťmi sú určené prehliadky karner, hradieb, radnice a historickej pivnice. „Dozvedia sa rôzne legendy, zaujímavosti o práci richtára a kata, nasadia si putá,“ informoval Prostinák. Ďalšie prehliadky ukážu, ako to vyzeralo v stredoveku, keď bol "Malý Rím" centrom historickej vzdelanosti, alebo keď získal výsady ako kráľovské mesto. Návštevníci si pozrú sídlo trnavských richtárov – historické Západné krídlo radnice, ktoré v minulosti slúžilo aj ako väznica či katov domček. Preskúmajú tajuplnú kostnicu, zoznámia sa s trnavskou Frankenštajnicou, prejdú sa po ochodzi trnavských hradieb.

Pri návšteve Trnavy nemôžu návštevníci vynechať ani jednu z najpopulárnejších dominánt mesta – Mestskú vežu. „Vďaka rekonštrukcii priestorov a moderným interaktívnym informačným panelom sa dozvedia všetko o regióne, deti sa môžu zahrať hry, prípadne sa dozvedieť aj to, aké zvieratká sa v minulosti na veži chovali a na čo pôvodne slúžila. Veža v sebe ukrýva aj vzácny hodinový stroj a návštevníci po prekonaní 143 schodov budú mať mesto ako na dlani,“ uviedol Michal Praj, manažér Turistického informačného centra – Región Trnava.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa