V letectve sa v nedeľu prechádza na zimný letový poriadok

2020-10-21 08:00:00 |   |    | 

Prechodom z letného na zimný čas sa od nedele mení v letectve letný letový poriadok na zimný letový poriadok. V zimnom letovom poriadku, ktorý začne platiť od 25. októbra 2020 a bude platiť do ďalšej zmeny času, do 27. marca 2021, budú môcť využiť cestujúci počas novembra z Bratislavy spolu 4 pravidelné linky do 3 destinácií. Viac letov je naplánovaných od decembra, ich realizácia bude závisieť od epidemiologickej situácie v jednotlivých krajinách.



Počas novembra lety s Ryanair a Wizz Air

Z Letiska M. R. Štefánika bude možné využiť počas novembra 4 pravidelné letecké linky. Letecký dopravca Ryanair zabezpečí pravidelné lety z Bratislavy do Londýna (letisko Stansted), Manchesteru a Dublinu. Dopravca Wizz Air bude lietať do Londýna (letisko Luton) a z neho.

Dopravca Ryanair znížil na blížiacu sa zimu celkový počet letov vo svojej sieti približne o 60 %, z Bratislavy a do nej ponechal počas zimného letového poriadku 3 pravidelné linky, ďalšie destinácie by sa mali vrátiť do ponuky od konca marca 2021, teda od letného letového poriadku.

Napriek tomu, že od 7. septembra sú povolené prílety na Slovensko zo všetkých destinácií, zaznamenávame, že z dôvodu epidemiologickej situácie v jednotlivých krajinách, a nižšieho záujmu o lety zo strany cestujúcich, leteckí dopravcovia naďalej redukujú počet svojich letov, ich frekvencie, či posúvajú lety na neskorší termín, alebo až na letný letový poriadok roku 2021,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Jozef Pojedinec.

 

Plán letov od decembra

Viacerí dopravcovia posunuli termín spustenia svojich letov na december. V súčasnosti sú síce povolené prílety, avšak stále platí zákaz vstupu osôb z tretích krajín na Slovensko za účelom turizmu, či povinná domáca izolácia a testovanie na ochorenie Covid-19 po prílete na Slovensko. Povinná domáca karanténa tiež platí pre Slovákov po prílete do iných krajín a stále platí i zákaz vstupu cudzincov do Ruska. To významne limituje počet spojení, ktoré môžu využívať cestujúcich z oboch strán.

Od decembra má dopravca Wizz Air naplánované lety do destinácií Kyjev (Žuljany), Ľvov, Odesa, Skopje, Sofia, Petrohrad, dopravca Pobeda má v letovom pláne od decembra lety do Moskvy a dopravca Air Cairo do Hurghady. „Nemožno však vylúčiť, že termín spustenia letov sa posunie,“ predpokladá generálny riaditeľ letiska Jozef Pojedinec. Dopravca flydubai už skôr avizoval, že svoje plánované lety z Bratislavy do Dubaja v zime neotvorí a presunul ich spustenie na koniec marca 2021. „Počas tohtoročného zimného letového poriadku prejavila záujem prevádzkovať lety z Bratislava aj ukrajinská letecká spoločnosť SkyUp Airlines s pravidelnými letmi z Bratislavy do Kyjeva (letisko Boryspiľ) na Ukrajine,“ informoval generálny riaditeľ. Aktuálne sú letenky v predaji od decembra už od 18 € za letenku na webovej stránke www.skyup.aero.Epidemiologická situácia vo svete žiaľ plány dopravcov tento rok výrazne mení,“ uzavrel Jozef Pojedinec.

 

Destinácie dopravcu Ryanair presunuté na letný letový poriadok 2021

od konca marca 2021: Brusel (Charleroi), Pafos, Atény, Solún, Alghero, Bologna, Rím, Miláno, Malta, Eindhoven, Malaga, Kyjev (Boryspiľ), Birmingham, Edinburgh,

od júna 2021: Burgas, Korfu, Palma de Mallorka

zrušené: Paríž (Beuavais), Leeds Bradford

 

Zimný letový poriadok 2020/2021 – pravidelné lety z Letiska M. R. Štefánika

Ryanair – Londýn (Stansted), Manchester, Dublin

Wizz Air – Londýn (Luton), v pláne od decembra Kyjev (Žuljany), Skopje, Sofia, Ľvov, Odesa, Petrohrad

Pobeda – v pláne od decembra Moskva

Air Cairo – v pláne od decembra Hurghada

SkyUp Airlines – v pláne od decembra Kyjev (Boryspiľ)

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa