Pri thajskom Krabi sa zlomila 30 tisíc ton vážiaca skala, zničila koraly v okolí

2020-10-27 12:00:00 |   |    | 

Silný vietor a rozbúrené more rozbili ostrovnú skalu Koh Mae Urai na polovicu. Šokovaní thajskí námorníci odhadujú, že skalný útvar vážil 30 až 50 tisíc ton. Masa horniny spadla do mora a poškodila približne 20 percent okolitého koralového útesu.



 

Zástupcovia Národného parku z bezpečnostných dôvodov uzavrú časť Koh Mae Urai medzi známymi turistickými lokalitami Koh Phi Phi a Krabi po tom, čo sa do mora zrútila čas ostrovnej skaly. Šéf NP Koh Phi Phi pre The Phuket News povedal, že prírodnú katastrofu zaregistrovali pri rutinnej obhliadke. „Skala sa rozlomila na dve veľké časti, jasne viditeľné nad vodou. Našťastie sa nikto nezranil.

Rybárov a potápačov však úrady varovali, aby sa ku Koh Mae Urai nepribližovali, pretože skala môže byť stále nestabilná. Pongphan doplnil, že v nej našli viaceré praskliny, ktoré zrejme spôsobila erózia. „Nepretržité silné dažde a nápory vetra skalu oslabili a spôsobili jej zrútenie. Rád by som pripomenul aj turistom, aby sa k tomuto miestu nepribližovali. Je to nebezpečné,“ uzavrel.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa