Vianoce v koronaštýle: Obľúbené trhy si užijete aj z auta

2020-11-23 00:00:00 |   |    | 

Situácia ohľadne adventného obdobia je stále neistá. Niektoré mestá aj napriek tomu obľúbené vianočné trhy pripravujú, iné už avizovali, že ich tento rok pre istotu rušia, no a väčšina si stále necháva možnosti otvorené. Šalamúnsky to vyriešil istý podnikateľ, od ktorého by si mohli vziať príklad aj slovenské prevádzky. Otvoril totiž akýsi vianočný drive-in!



Najstarší vianočný trh (Norimberg) ani ten najväčší (Berlín) sa tento rok konať nebudú, Nemci sa však nemusia adventných radovánok vzdať úplne. Stačí, keď sadnú do auta a vyberú sa do obce Landshut asi hodinku od Mníchova. Miestny podnikateľ Patrick Schmidt totiž prišiel s geniálnym nápadom - vytvoril špeciálny vianočný drive-in!

Koncept známy najmä zo siete s rýchlym občerstvením však poriadne vylepšil. Vo svojom podniku zákazníkom priamo do auta ponúka klasické vianočné delikatesy ako klobáska s kyslou kapustou, guláš, kapustnica či pečené gaštany a chýbať samozrejme nesmie ani varené vínko a punč. To však nie je všetko. „My nepredávame len palacinky alebo balíček pražených mandlí, my predávame zážitok,“ vyjadril sa šikovný podnikateľ pre agentúru Reuters.

Vo svojom podniku Zollhaus Brauereigaststätte totiž vyčaroval dokonalú vianočnú atmosféru. Okrem lahodných a voňavých delikates sa zákazníci môžu tešiť aj na svetelnú výzdobu, vianočné koledy a padajúci umelý sneh. Unikátny vianočný trh je otvorený od 12. novembra do 20. decembra a mapku s celou ponukou nájdete aj na internetovej stránke podniku. „Mojim najväčším vianočným prianím je, aby bol koronavírus konečne pod kontrolou a budúci rok sa zase pomaly všetko dostalo do normálu,“ uzavrel Schmidt.

Autor: © Zoznam/a

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Dromedar / AKO

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa