Najnebezpečnejšie krajiny sveta 2021: Slovensko je na tom v jednej oblasti veľmi zle

2020-12-02 12:00:00 |   |    | 

Zem je nádherné miesto, ktoré sa skutočne oplatí spoznávať. Každá nová cesta nás obohacuje, pomáha nám rozširovať obzory a vidieť všetko reálnejšou optikou. Na svete je však bohužiaľ množstvo miest, kde si na seba treba dávať väčší pozor ako inde. A tak treba pred každou dovolenkou či výletom zvažovať aj tento aspekt.



 

Medzinárodný tím odborníkov z oblasti zdravotníctva a bezpečnosti z organizácie International SOS každoročne prehodnocuje riziká v jednotlivých krajinách. Do úvahy berie nielen kriminalitu, ale aj politické či sociálne nepokoje a tento rok tiež „dosah pandémie“.

Nie je prekvapením, že najhoršie sú na tom Líbya, Sýria, Afganistan, Irak a Stredoafrická republika, k najbezpečnejším krajinám zas patrí Grónsko, Švajčiarsko, Slovinsko, Nórsko, Fínsko a Dánsko, ale aj ostrovy Kapverdy, Anguilla a Turks a Caicos.

Čo sa týka rizík súvisiacich s pandémiou Covidu-19, najhoršie je na tom Gruzínsko, Rusko, Jordánsko, ale aj naši susedia Ukrajina a Rakúsko. Najmenej riskantná je cesta na Nový Zéland, do Tanzánie a Nikaraguy. V rámci Európy vychádza z tohto hodnotenia vynikajúce aj Slovensko.

Oveľa horšie je to však s našim zdravotníctvom. Keď sa pozrieme na jeho hodnotenie za normálnych (bezpandemických) okolností, platí u nás „stredné“ riziko, čo nás jednoznačne zaraďuje ku krajinám východnej Európy. Z postsocialistických krajín je na tom lepšie Maďarsko, Česká republika, Poľsko, Chorvátsko, Slovinsko aj Estónsko.

Celosvetovo najväčšie riziká súvisiace so zdravotnou starostlivosťou hrozia vo Venezuele, Severnej Kórei, Líbyi, Južnom Sudáne a Jemene.

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: International SOS

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa