Boháči sa dávajú očkovať v zahraničí: V kurze sú Spojené arabské emiráty aj Rusko

2021-01-13 12:00:00 |   |    | 

Slovenskom v ostatných dňoch rezonoval prípad športových celebrít, ktoré sa dali zaočkovať proti koronavírusu COVID-19 aj napriek tomu, že na to v tomto období majú nárok len ľudia pôsobiaci v prvej línii. Podobný škandál riešili aj v Litve. Je jasné, že vplyvní a bohatí ľudia sa pokúšajú získať pomyselnú letenku k bežnému životu čo najrýchlejšie. Prijateľnú alternatívu im ponúka zahraničie.



Po dlhých mesiacoch nerovného boja v koronavírusom COVID-19 svitá na lepšie časy. Svetlom na konci tunela je vakcinácia, s ktorou sa už začalo aj u nás. Postupuje sa však podľa presne stanoveného plánu. V prvej vlne budú zaočkovaní ľudia pôsobiaci v prvej línii – zdravotníci, zamestnanci domovov sociálnych služieb a zamestnanci kritickej infraštruktúry (vojaci a policajti).

Bežní obyvatelia bez zdravotných problémov prídu na rad až v štvrtej vlne, už teraz sa však môžu na vlastné náklady nechať zaočkovať v inej krajine, informovali o tom viaceré zahraničné médiá. Podľa spravodajského portálu Telegraph cestuje čoraz viac bohatých Britov do Dubaja a Abú Zabí, kde medzi dvomi dávkami vakcíny od firmy Pfizer oddychujú na plážach.

Okrem Spojených arabských emirátov je cieľom očkovaniachtivých boháčov aj Ruská federácia, kde sa už začiatkom decembra nechal vakcínou Sputnik V zaočkovať americký režisér Oliver Stone. V marci chce súkromné očkovanie vakcínou od firmy AstraZeneca spustiť aj India.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa