Boj o turistov už začal: Obľúbený európsky ostrov vám za pobyt zaplatí

2021-04-15 11:50:00 |   |    | 

Čoraz viac krajín sa pripravuje na letnú sezónu, od ktorej si sľubujú návrat turistov. A sú ochotní o nich aj zabojovať. Thajsko ruší karanténu, Španielsko chystá „zelený koridor“ pre zaočkovaných a Chorvátom dokonca stačí negatívny test. Eso z rukáva však vytiahla Malta.



 

Obľúbený stredozemný ostrov totiž turistov láka na finančný príspevok. Prvých 35.000 ľudí, ktorí si zarezervujú tohtoročnú letnú dovolenku na Malte, môžu získať jednorazový príspevok do 220 eur. Jeho výška sa odvíja od výberu ubytovacieho zariadenia a jedinou podmienkou je dĺžka pobytu v trvaní aspoň tri noci.

__________________________________________________________________________________________

Ryanair bude lietať na Maltu: Toto sú jej TOP atrakcie

__________________________________________________________________________________________

Najvyššiu dotáciu, teda 220 eur, dostanú na pobyt hostia päťhviezdičkových hotelov na ostrovčeku Gozo, o 20 eur menej to bude na Malte. Za pobyt v štvorhviezdičkovom hoteli dostanete 150 eur a rovnú stovku dostanú klienti trojhviezdičkových ubytovacích zariadení.

Maltská vláda plánuje takýmto spôsobom rozdeliť 3,5 milióna eur z celkovo 20 miliónov, vyčlenených na podporu cestovného ruchu. Ten tvoril v roku 2019 šestnásť percent HDP, no minulý rok v dôsledku pandémie klesol o vyše 75 percent.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa