Šokujúci zvrat z Chorvátska: Tajomná žena so stratou pamäte má byť Slovenka!

2021-09-22 08:00:00 |   |    | 

Len včera sme vás informovali o záhadnej žene, ktorú objavili v nedostupnom teréne chorvátskeho ostrova Krk. Nakoľko si nepamätala svoje meno a nemala pri sebe žiadne doklady, miestna polícia požiadala o pomoc pri jej identifikácii. Českej televíznej stanici Nova sa podarilo zistiť, že by sa malo jednať o Slovenku!



 

Hoci slovenské Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí momentálne neeviduje žiadnu nezvestnú osobu v Chorvátsku, tajomná žena so stratou pamäti má byť Slovenka. Pre TV Nova to vyhlásila česká turistka, ktorá sa s ňou mala stretnúť ešte 9. septembra v Drveniku na Makarskej.

Uverejnil používateľ HGSS Stanica Rijeka Pondelok 20. septembra 2021

 

 

Češka tvdí, že Slovenku stretla

Slovenka tam mala dovolenkovať sama a plánovala pokračovať ďalej na sever. Podľa informácií českej turistiky mala vypnutý svoj mobilný telefón, aby nemusela ísť po návrate domov do karantény, pretože zaočkovaná nebola. „Hovorila nám, že je v dôchodku a jej známi ešte pracujú,“ opísala česká turistka, ktorá v Chorvátsku oddychovala s manželom.

Uverejnil používateľ HGSS Stanica Rijeka Pondelok 20. septembra 2021

 

Podľa jej tvrdenia Slovenka cestovala vlakom a plánovala sa presúvať z juhu krajiny na sever, konkrétne do regiónu Lika, ktorý je neďaleko ostrova Krk, kde neznámu ženu v nedeľu 12. septembra našli. Tá sa so záchranármi rozprávala po anglicky, takže prípadu venovali veľkú pozornosť aj britské médiá. Česká turistika ale tvrdí, že výborne po anglicky hovorila aj Slovenka, strávila totiž nejakú dobu v Anglicku.

 

Našli ženin ruksak

Česká turistka už svoje svedectvo nahlásila českej polícii, ktorá kontaktovala tú chorvátsku. Zatiaľ však zostáva identita ženy stále neznáma, Češka si totiž nepamätá meno Slovenky ani to, odkiaľ pochádza.

Uverejnil používateľ HGSS Stanica Rijeka Pondelok 20. septembra 2021

 

Chorvátska polícia medzitým prijala množstvo svedectiev od miestnych, ale aj zo zahraničia. Postupne ich preveruje. V pomerne veľkej vzdialenosti od miesta, kde našli neznámu ženu, objavili aj jej ruksak. Podľa chorvátskych médií však neobsahoval nič mimoriadne a hoci v ňom bola aj peňaženka, chýbali v nej akékoľvek doklady či peniaze. Pátranie tak pokračuje ďalej.

Nájdená žena zostáva v nemocnici v Rijeke, jej stav je stabilizovaný. Ak ste ženu na fotografiách spoznali, zatelefonujte na číslo +385 051 439 210, prípadne napíšte na e-mailovú adresu primorsko-goranska@policija.hr.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa