Najväčšia cestovná agentúra na Slovensku čelí škandálu: Českým klientom sľubuje, čo nemôže splniť!

2022-05-23 10:00:00 |   |    | 

Vybrali si hotel, zaplatili zaň, no po príchode ich poslali inde. Takejto nepríjemnej situácií muselo v zahraničí v ostatnom období čeliť hneď niekoľko klientov agentúry Invia, ktorá je na Slovensku i v Českej republike najväčšou.



Invia Group sa pýši tým, že je „najväčšou spoločnosťou zaoberajúcou sa online cestovnými službami v Európe“. Združuje vybrané cestovné agentúry a kancelárie v siedmich krajinách, na slovenskom trhu pôsobí od roku 2005. V susednej Českej republike však momentálne čelí nepríjemnému škandálu. Ako upozornil český denník MF Dnes, niekoľkým turistom sa stalo, že nedostali to, za čo si zaplatili.

Jednou zo sklamaných turistiek je Jana, ktorá sa rozhodla dovolenkovať v egyptskom hoteli, s ktorým bola už v minulosti spokojná. Po prílete jej však bolo povedané, že ubytovanie v hoteli Malikia nie je možné a namiesto toho ju odvezú inam. S tým však Češka nesúhlasila a osobne zašla do hotela, ktorý si vybrala. „Verila som, že musí ísť o chybu. Tam som sa však dozvedela, že naša rezervácia je zrušená a že nás naozaj neubytujú,“ povedala pre denník Právo.

Ako vysvitlo, Jana si prostredníctvom agentúry Invia zájazd zakúpila v nemeckej cestovnej kancelárii LMX Touristik, no hotel mal pre český trh výhradnú zmluvu s inou cestovkou, a tak ju odmietol ubytovať. Podobných prípadov už pritom bolo viac. Zahraničné cestovné agentúry často ponúkajú výhodnejšie ceny, na ktoré klientov láka Invia, obchádzajúc tak zmluvu o exkluzivite.

Hovorkyňa Andrea Řezníčková pritom pre české Právo priznala, že k situácii, akú opísala Jana, môže dochádzať. Ak sa tak však stane, „vždy je náhrada hotela v rovnakej alebo lepšej kvalite. I napriek tomu, že sa tak nedeje našou vinou, uvažujeme o kompenzácii 500 eur pre každého zákazníka, ktorému bude z dôvodu údajnej exkluzivity zmenené ubytovanie,píšu Novinky.cz.

Na otázku Dromedára, či sa rovnaká situácia týka aj slovenských turistov a či sa teda môže stať, že po príchode im bude ponúknutý iný hotel, pretože ten pôvodný má pre náš trh iného partnera, hovorkyňa odpovedala, že ide o exkluzivitu českých cestovných kancelárií a na Slovensku žiaden takýto prípad neevidujú.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa