Zaujímavá šanca pre mladých: Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch

2023-02-07 08:00:00 |   |    | 

Ministerstvo dopravy SR chce nedostatok odborníkov na rôznych pozíciách v rámci rezortu proaktívne riešiť. Nových potenciálnych zamestnancov pre rezortných zamestnávateľov preto hľadá aj medzi študentmi a žiakmi základných a stredných škôl. Nielen pre nich, ale aj pre záujemcov z radov verejnosti, organizuje počas 8. a 9. februára podujatie Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch.



"V sektore dopravy nám stále chýba veľké množstvo odborníkov, preto má štúdium strednej či vysokej školy so zameraním na dopravu veľký potenciál. Aj keď máme často tendenciu podceňovať slovenské školstvo, som presvedčený, že tu máme mnoho kvalitných pedagógov, ktorí dokážu študentov naučiť všetko, čo potrebujú vo svojej budúcej praxi," povedal minister dopravy SR Andrej Doležal.

Na podujatí bude možnosti vzdelávania v rámci vodnej dopravy a cestovného ruchu prezentovať osem stredných a štyri vysoké školy. Medzi vystavovateľmi budú aj zástupcovia zamestnávateľov, napríklad Slovenský vodohospodársky podnik či Vodohospodárska výstavba, Dopravný úrad, cestovné kancelárie, ale aj majitelia výletných lodí.

"Cestovný ruch sa dlhodobo borí s nedostatkom pracovníkov. Tí chýbajú aj pri vodnej doprave, napríklad na výletných lodiach na Dunaji, ktoré sú takisto významnou súčasťou turizmu. Nejde pritom len o často spomínané nízkopríjmové pomocné práce. Rovnako sú voľné aj rôzne manažérske a odborné pozície. Oba sektory majú navyše veľký potenciál budúceho rastu, takže tí, ktorí sa rozhodnú pre kariéru v nich, určite nájdu svoje uplatnenie," dodala štátna tajomníčka Ministerstva dopravy SR Katarína Bruncková.

Podujatie Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch sa bude konať 8. a 9. februára v priestoroch Osobného prístavu na Fajnorovom nábreží v Bratislave. Pre návštevníkov je pripravené kariérne poradenstvo, prehliadka priestorov výletných lodí a rôzne súťaže a kvízy. Slávnostné otvorenie, aj za účasti ministra dopravy, bude v stredu 8.2.2023 o 9:00. Vystavovatelia budú počas oboch dní k dispozícii do 15:00. Vstup na podujatie je voľný.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa