VÍKEND Európska noc netopierov

2008-09-06 08:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Oboznámiť sa s netopiermi, ich výskumom a monitoringom či priamo sa s nimi stretnúť môžu záujemcovia v sobotu o 19.30 hodine v Bratislavskej Zoologickej záhrade.



Návštevníci sa môžu v rámci podujatia s názvom Európska noc netopierov dozvedieť všeobecné informácie o týchto tvoroch, kde sú ich letné a zimné úkryty, aký je faktor ich ohrozenia, prípadne aké sú možnosti ich ochrany. Vedúca oddelenia vzdelávania a propagácie ZOO Silvia Pirošková informovala, že pripravené sú aj ukážky pomôcok na výskum a monitoring netopierov, ukážka počítačového spracovania a vyhodnotenia nahrávok echolokačných hlasov netopierov ale i predstavenie projektu Netopieria záchranka.

 

ZOO Bratislava Nachádza sa v bratislavskej mestskej časti Mlynská dolina, v prevádzke je od roku 1960. Ako jedna z prvých ZOO v Európe odchovala mláďatá rysa ostrovida. Je úspešná v chovateľskej, výchovno – vzdelávacej oblasti i v zapájaní sa do medzinárodných projektov. Okrem živých zvierat je ZOO unikátna expozíciou druhohorných plazov v strednej Európe. V lesnom prostredí je umiestnených 22 ozvučených modelov dinosaurov v životnej veľkosti. Nezvyčajné exempláre: biely tiger indický, zubor európsky, maki myšovitý, paovca hrivnatá, kozorožec alpský. Spolu s anglickou zoologickou záhradou Marwell Zoological Park pripravila a zrealizovala úspešný projekt na záchranu sahelo – saharských antilop.

 

Kontakt

Zoologická záhrada Bratislava
Mlynská dolina 1
842 27 Bratislava
Tel.: 02/60 10 21 11 – ústredňa, infolinka: 02/65 42 09 85
Fax: 02/65 42 18 68
E-mail:
zoo@zoobratislava.sk
Web:
http://www.zoobratislava.sk/  

 

Zdroj/autor: sita, miniopterus, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa