Ako kúpiť lístok na vlak online cez internet

2009-01-20 10:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Železnice ponúkajú svojim zákazníkom aj pohodlný nákup cestovných lístkov prostredníctvom internetového portálu.




Na ktoré vlaky a kedy

Cestovné doklady (cestovný lístok s rezerváciou alebo samostatný cestovný lístok) si môžete zakúpiť TU  na vnútroštátny úsek a na vybrané vlaky, u ktorých je pri vyhľadaní spojenia zobrazená ikona:

 

 

NÁKUP LÍSTKA S REZERVÁCIOU

alebo

NÁKUP LÍSTKA

najskôr 60 dní a najneskôr 12 hodín pred odchodom vlaku z nástupnej stanice cestujúceho.

Zakúpenie cestovného dokladu cez internet je možné ak:

  • spolu s cestovným lístkom kupujete aj rezerváciu miesta na sedenie, lôžka alebo ležadla
  • kupujete len samostatný cestovný lístok bez rezervácie

 

Platba
Platba je realizovaná cez elektronické bankovníctvo prostredníctvom produktov Tatra bankyTatraPay, Slovenskej sporiteľneSporoPay, spoločnosti Orange Slovensko - Orange teleplatba, produktom Všeobecnej úverovej banky - e-Platba VÚB a prostredníctvom platobných kariet s logom Maestro, MasterCard, VISA a VISA Electron pri produkte Československej obchodnej banky - PayMUZO.

 

Čo by ste mali vedieť

Prostredníctvom internetu je možné zakupovať nasledovné typy cestovných dokladov:

 

  • Obyčajný bez zľavy
  • Obyčajný ŤZP
  • Dieťa
  • Žiak/Študent
  • Junior
  • Klasik
  • Senior
  • Občan nad 70 rokov

Cestovný doklad zakúpený prostredníctvom internetového predaja je na meno, je neprenosný a jeho výmena nie je dovolená. Cestovný doklad je možné vrátiť v zmysle zverejnených podmienok v Obchodných podmienkach.

 

Prečo potrebujeme vedieť vaše osobné údaje
Zakúpený cestovný doklad cez internet môžete vrátiť v pokladnici a Železnice vám prevedú peniaze na váš účet, z ktorého sa uskutočnila platba. Z uvedeného dôvodu potrebujete zadať údaje o osobe platiteľa. Tieto údaje slúžia len na overenie totožnosti v prípade vrátenia cestovného dokladu alebo v prípade, že počas platby dôjde k výpadku systému.

Údaje o cestujúcom sú potrebné aj z dôvodu identifikácie cestujúceho vo vlaku. Železničná spoločnosť, nevyužije vaše údaje na akékoľvek rozosielanie obťažujúcich reklamných materiálov alebo e-mailov. Na e-mail, ktorý uvediete, vám bude zaslaná kópia potvrdenia o kúpe cestovného dokladu cez internet. Pokiaľ uvediete aj svoje telefónne číslo, budeme vás v prípade akéhokoľvek problému vedieť ihneď kontaktovať.

Doplňujúce informácie
Cestovné doklady si môžete zakúpiť prostredníctvom internetu najskôr 60 dní a najneskôr 12 hodín pred odchodom vlaku z nástupnej stanice. Nákup je v súčasnosti možné realizovať každý deň v roku počas celého dňa okrem nasledujúcich technologických prestávok predajného systému:

 

  • prvú stredu v mesiaci v čase od 0.00 do 4.00 h nie je možný predaj vôbec,
  • prvú stredu v mesiacoch február, jún, november v čase od 23.00 do 4.00 nie je možný predaj vôbec.

Podrobné informácie o predaji cez internet sú prístupné počas všetkých krokov nákupu cez internet (okrem platby na stránke banky) cez linku Šepkár .

Pred nákupom si pozorne prečítajte Obchodné podmienky predaja cestovných dokladov cez internet. Tie sa vám zobrazia aj pred prechodom na stránku banky a pokračovať v nákupe môžete až po potvrdení súhlasu s obchodnými podmienkami.

V prípade problémov pri nákupe cestovných dokladov cez internet (napríklad ste zaplatili a hneď po zaplatení sa vám nezobrazil doklad o zaplatení, prípadne nedošiel na vami uvedený e-mail) kontaktujte Železničnú spoločnosť na telefónnom čísle 18 188.

 

 

Zdroj/autor: zssk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa