TÉMA Skrytý pôvab hotelových mikroizieb

2010-09-22 11:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/ video - Novým turistickým trendom sú hotelové izby veľkosti modernej kúpeľne...



Dopyt po nich rastie s neutíchajúcou hospodárskou krízou, zvlášť v drahých mestách ako je New York, ktoré ponúkajú len málo možností pre menej majetných návštevníkov.

 

„Je to skutočne ten pravý produkt pre túto dobu,“ hovorí Tom Botts, špecialista na hotelové a turistické služby z poradenskej firmy Hudson Crossing.

 

Sean MacPherson, ktorý spoluprojektoval newyorský hotel The Jane, myslel podľa vlastných slov predovšetkým na to, aby miniatúrne jednolôžkové izby (Bunk Bed Cabin) – s rozmermi 2,13 x 2,44 metra - pôsobili „očarujúcim a výnimočným“ dojmom a nie stiesnene.

 

V izbách hotela nie je prakticky žiadny nábytok, žiadne toalety a tiež batožina a oblečenie musia byť umiestnené do úložných priestorov nad a pod posteľou. Potencionálny pocit klaustrofóbie má zahnať veľké zrkadlo a okno.

 

Mikroluxus vznikajúci v objekte, kde sa v roku 1908 nachádzal podnik prenajímajúci námorníkom len za 25 centov na noc miestnôstky podobné lodným kajutám, zahŕňa však ešte káblovú televíziu s 58 centimetrovou LCD obrazovkou, prehrávač DVD, telefón, iPod dock a zdarma wi-fi internet.

 

„Nech už zaplatíte za hotel akúkoľvek cenu, musíte mať pocit pohostinnosti a luxusu,“ zdôrazňuje MacPherson. Čo platí obzvlášť v tejto ekonomickej situácii, kedy sa ľudia snažia dostať čo najviac a čo najlacnejšie.

 

Hlavnými lokalitami pre vznik mikrohotelov sú drahé miesta a letiská. Podľa hotelového experta Bjorna Hansona by ale táto myšlienka mohla fungovať aj na predmestiach blízko priemyselných či výskumných stredísk.

 

V Európe sa viac-menej mikrohotely úspešne rozširujú. Reťazec easyHotel  zaznamenal vlani zvýšený počet požiadaviek predovšetkým v druhej polovici roka, kedy sa zhoršila hospodárska situácia, uviedol obchodný riaditeľ firmy Calum Russell. Russell tiež poukázal na väčší záujem ľudí na služobných cestách o tento typ ubytovania, keď firmy začali znižovať cestovné náklady pre svojich zamestnancov.

 

„Ľudia sú opatrní na peniaze. Záleží im na každej desaťdolárovke,“ konštatuje Gerard Greene, riaditeľ britskej spoločnosti Yotel, ktorá prenajíma izbičky na letiskách od 35 dolárov za štvorhodinový pobyt pre cestujúcich, ktorí sa chcú pri čakaní na ďalší spoj trochu vyspať.

 

Tiež hotel Pod, sídliaci v centre New Yorku neďaleko budovy OSN, si nemôže na obsadenosť sťažovať. Zatiaľ čo iné hotely, ešte nedávno intenzívne žijúce hosťami, sú  dnes poloprázdne, Pod je plný na 90 percent.

 

 

Zdroj/autor: thejane,hotelpod,čtk,drom

 

VIDEO The Pod Hotel New York



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa