ŽELEZNICE Vlakom do múzeí a galérií

2009-06-08 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Železničná spoločnosť ponúka od 16. júna do 30. júna 2009 výraznú zľavu pri cestovaní vlakom do múzeí a galérií.



Spiatočný cestovný lístok Vlakom do múzeí a galérií 2009 je určený žiakom základných škôl a žiakom 1. – 4. ročníka osemročných gymnázií v 2. vozňovej triede v expresných vlakoch, rýchlikoch, zrýchlených vlakoch a osobných vlakoch.

Cestovné pre jedného žiaka je symbolické - 0,16 € za každých začatých 50 kilometrov. Cestovné pre sprievodcu  je zahrnuté v cene prepravy žiakov. Ponuku však nie je možné využiť  v pondelok, piatok a nedeľu.

Minimálny počet žiakov v skupine je 10 a 1 dospelý vedúci. Na každých ďalších začatý počet 10 žiakov má nárok na prepravu 1 sprievodca. Cestovný lístok platí 1 deň.

O výške vstupného do múzeí a galérií je potrebné informovať sa v konkrétnej inštitúcii, ktorú skupina žiakov plánuje navštíviť. Múzeá a galérie ponúkajú takisto zvýhodnené vstupné pre skupiny, prípadne je možné platiť kultúrnymi poukazmi, ktoré prepláca Ministerstvo kultúry SR.

 

Postup pre využitie ponuky:

 

  • škola kontaktuje múzeum/galériu (zoznam zúčastnených múzeí a galérií) a dohodne si termín návštevy
  • po potvrdení termínu návštevy múzea/galérie škola vyplní formulár s menným zoznamom účastníkov, ktorý je zverejnený na stránke www.slovakrail.sk
  • vyplnený formulár zašle na e-mailovú adresu muzeum@slovakrail.sk
  • Železničná spoločnosť potvrdí prepravu (Železničná spoločnosť si vyhradzuje právo v prípade prekročenia kapacity plánovaného vlakového spojenia zabezpečiť prepravu iným vhodným vlakovým spojením – po dohode s kontaktnou osobou školy) a zašle škole potvrdený formulár
  • potvrdeným formulárom sa škola preukáže pri nákupe cestovných dokladov a následne pri kontrole cestovných dokladov vo vlaku
  • pri návšteve múzea/galérie je škola povinná nechať si formulár potvrdiť pečiatkou, podpisom a dátumom navštíveného múzea/galérie (cestovný lístok na cestu späť bude cestujúcim platiť len spolu s potvrdeným formulárom.)

 

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získate na čísle Kontaktného centra 18 188,  v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

 

Zdroj/autor: zssk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa