DOMA Najkrajšie kúty Slovenska

2009-08-14 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Hľadať tip na návštevu výnimočnej pamiatky na Slovensku už bude ľahšie. Slovenská agentúra pre cestovný ruch vytvorila zoznam „najkrajších kútov Slovenska“, ktorý zverejňuje na svojej internetovej stránke.



Zoznam je rozdelený do troch kategórií- kultúrne NAJ, prírodné NAJ a rôzne NAJ.

     
"Cieľom je upozorniť na výnimočné pamiatky a prírodné zaujímavosti, ktoré sa nachádzajú na území Slovenska a podporiť domáci cestovný ruch," priblížila Zuzana Nemcová, referentka pre komunikáciu a PR aktivity.
     
Návštevník si vďaka internetovému zoznamu vyhľadá najvyšší drevený gotický oltár na svete, najstaršiu banská vysokú školu v Európe, najpresnejší orloj na svete či najväčší riečny ostrov v Európe.
     
"SACR má v pláne zoznam postupne dopĺňať o nové unikáty a začiatkom budúceho roka vytvoriť samostatnú publikáciu NAJ Slovenska," uviedla ďalej Nemcová s tým, že Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) uvíta, ak sa do iniciatívy zapojí široká verejnosť.
     
Kto pozná nejaké výnimočné miesta alebo pamiatky s prívlastkom NAJ, môže svoj tip poslať na emailovú adresu prieskum@sacr.sk.

 


 

Zdroj/autor: sacr,tasr,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa