DOMA Nová cyklotrasa v Bratislave

2009-08-26 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bratislavskí cyklisti a korčuliari budú môcť od jesene oficiálne využívať novú cyklistickú trasu, ktorá spojí Chorvátske rameno s medzinárodnou Dunajskou cyklistickou cestou známou ako petržalská hrádza.



Ide o južnú cyklistickú radiálu, ktorú vystavala Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR. Bratislavčania majú k dispozícii 65 kilometrov cyklistických ciest medzinárodného štandardu, pričom najvýznamnejšia je dunajská trasa zaradená do európskej siete (približne 35 km). Okrem toho môžu cyklisti a korčuliari využívať trasy celomestského charakteru v dĺžke 25,4 kilometra.

Petržalčania najviac využívajú cestu pozdĺž Chorvátskeho ramena a pri Malom Dunaji. V mestskej časti sú okrem oficiálnych trás k dispozícii tiež vnútrosídliskové cesty a prvá petržalská greenwayDolnozemská cesta.

Nový chodník spojí 4,2 kilometrovú trasu pozdĺž Chorvátskeho ramena s dunajskou cestou a petržalskou hrádzou a zapadá do koncepcie miestnej samosprávy budovania ciest určených pre nemotorizovanú verejnosť.

 

 

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Klobučnícka 2
814 28 Bratislava
Tel.: +421/2/16 186, 544 337 15
E-mail: info@bkis.sk
Web: www.bkis.sk

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa