POZOR pri cestách do Pakistanu a Afganistanu

2009-11-04 11:00:00 |   |    | 

PAKISTAN/AFGANISTAN - Ministerstvo zahraničných vecí SR odporúča občanom, aby zvážili cesty do Pakistanu a Afganistanu.



Vzhľadom na zhoršenú bezpečnostnú situáciu v týchto krajinách, boje v oblasti Južného Waziristanu, veľký nárast cielených teroristických útokov za posledné dva týždne, Ministerstvo zahraničných vecí SR dôrazne odporúča občanom necestovať do oblastí Federálne spravovaných kmeňových území (Federaly Administered Tribal Areas) a do Severozápadnej pohraničnej provincie (North West Frontier Province) v Pakistane.

V oblastiach dochádza k intenzívnym stretom vládnych jednotiek s kmeňmi podporujúcimi Taliban, v dôsledku čoho opustili túto oblasť státisíce ľudí. Upozorňujeme, že teroristické útoky a násilie majú stúpajúcu tendenciu a nie sú teritoriálne obmedzené iba na uvedené rizikové teritóriá. Útok aj na civilné ciele je v súčasnosti možný prakticky na ktoromkoľvek mieste územia Pakistanu i Afganistanu, kde sú práve mimoriadne rizikové zvlášť teritóriá na juhovýchode krajiny pri hraniciach s Pakistanom.

V prípade nevyhnutnosti cestovania do Pakistanu alebo Afganistanu odporúčame pred odchodom kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Teheráne, všestranne sa oboznámiť s aktuálnou bezpečnostnou situáciou a informovať o mieste a dĺžke predpokladaného pobytu v krajine.

 

 

Veľvyslanectvo SR v Teheráne, Irán

No.38, Sarlashgar Fallahi Street, P.O.Box 11365-4451, 19887
Tel.: 0098-21/22 41 11 64
Fax: 0098-21/22 40 97 19
E-mail: svkemb@parsonline.net

 

Zdroj/autor: mzv, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa